CPI Property Group převezme všech svých 15 obchodních center do interní správy

Největší vlastník obchodních ploch v České republice, skupina CPI Property Group, chystá významný krok, kterým upevní pozici lídra v oblasti real estate ve střední a východní Evropě. Správu nákupních center, kterou pro ni do nynějška obstarávali externí dodavatelé, si od roku 2020 začne řídit sama.

Správu obchodních domů pro CPI Property Group (CPI PG) doposud zajišťují společnosti Cushman & Wakefield, CBRE a Reflecta. „Velmi si ceníme práce, kterou v uplynulých letech naši externí správci odvedli. Významně se podíleli na rozvoji našich nákupních center,“ uvádí Petr Brabec, vedoucí asset managementu nákupních center v CPI Property Group a dodává: „Chystaná změna je v souladu s dlouhodobou strategií společnosti a v žádném případě nevyplývá z nespokojenosti se spoluprací.“

Takto zásadní rozhodnutí pro celou společnost CPI PG odráží její dlouhodobý záměr. „Jedná se o další logický krok. S tím, jak rosteme, se mění i naše potřeby a také dovednosti. Věříme, že přijetím obchodních center do naší správy, významně rozšíříme know-how v oblasti property managementu,“ říká Jakub Korf, ředitel property a facility managementu v CPI PG.

Převzetí patnácti obchodních center by mělo trvat přibližně dva roky. Celý proces by měl odstartovat v lednu 2020 a završit se v průběhu roku 2021. „Stojíme před obrovskou výzvou. Motivací pro nás je, že díky tomuto kroku budeme poskytovat komplexní služby napříč všemi segmenty našeho portfolia,“ vysvětluje Jakub Korf.

Obchodní centra ve vlastnictví CPI Property Group
Quadrio Praha IGY České Budějovice Olympia Plzeň
Zlatý Anděl Praha Géčko České Budějovice Olympia Teplice
Spektrum Praha Futurum Hradec Králové Olympia Mladá Boleslav
Fénix Praha Futurum Kolín Bondy Mladá Boleslav
City Park Jihlava Královo pole Brno Nisa Liberec

 

Zdroj: CPI Property Group

Praha, 31. ledna 2019