České klenotnictví ALO diamonds kupuje rodinné šperkařství HALADA

Největší české klenotnictví ALO diamonds kupuje druhé největší tuzemské šperkařství HALADA. ALO diamonds získává 100% podíl a přebírá veškeré výrobní i prodejní kapacity, včetně všech zaměstnanců.

Záměrem majitele ALO diamonds, Alojze Ryšavého, je dále rozvíjet tohoto významného hráče na poli luxusních šperků. V plánu je rozšiřování sítě butiků česko-německé značky HALADA nejen na českém trhu, ale také uvedení značky na slovenském trhu. Hodnotu transakce se obě firmy rozhodly nezveřejňovat.

Klenotnictví ALO diamonds plánuje po akvizici druhého největšího hráče na českém trhu s diamantovými šperky zachovat jeho stávající klenotnickou identitu i vysokou kvalitu produktů.

Klenotnictví HALADA jsme si vybrali zejména s ohledem na jeho čtyři desítky let dlouhou tradici rodinného podniku, který po revoluci vybudoval úspěšné zastoupení i v České republice. Naším záměrem je proto zachovat značku se všemi ohledy včetně vysoké kvality jejích produktů. Mimo to ale chceme rozšířit síť jejích butiků a představit ji i na slovenském trhu,“ uvádí Alojz Ryšavý, klenotník a majitel klenotnictví ALO diamonds.

Představení světových značek na Slovensku

Manželé Haladovi, kteří své šperkařství založili v roce 1978 v německém Mnichově, se stali jedněmi z nejuznávanějších tuzemských prodejců diamantových a perlových šperků. Vedle výroby vlastních klenotů česko-německá značka Halada disponuje výhradními zastoupeními 10 největších klenotnických společností na světě. Mezi ně patří Pomellato, Fope, Schoeffel Gellner, ale například i Mikimoto, největší firma specializující se na perlové klenoty na světě, která vypěstovala vůbec první kultivovanou perlu.

Po 40 letech úspěšného podnikání se manželé Haladovi nyní rozhodli svůj podnik prodat. „Těší nás, že i s novým majitelem budou šperky HALADA navazovat na tradici uměleckého zpracování a směr, kterým se ubíraly dlouhé roky. Silný hráč na trhu, jakým je ALO diamonds, navíc dokáže značku dále budovat a rozvíjet,“ říkají manželé Haladovi, kteří v České republice provozují čtyři butiky. ALO diamonds plánuje rozšíření až na 10 butiků. A to jak v České republice, tak i na Slovensku. Stávající portfolio chce Alojz Ryšavý navíc obohatit o výhradní zastoupení dalších tří značek.

ALO diamonds potvrzuje pozici lídra

Klenotnictví ALO diamonds působí na trhu již 28 let. Zaměstnává více než 300 lidí a provozuje síť luxusních butiků v České republice a na Slovensku, svá zastoupení má i ve Spojených státech amerických a Hongkongu. Na českém a slovenském trhu rovněž provozuje butiky značky ALOve, kterými se snaží zpřístupnit kvalitní šperky s drahokamy širšímu okruhu zákazníků díky jemnějšímu designu klenotů. Akvizicí značky Halada do svého portfolia se skupina ALO diamonds stává největším česko-slovenským prodejcem diamantových šperků, a jedním z největších ve střední Evropě, který bude mít do konce roku 25 butiků.

 

Zdroj: ALO diamonds

Praha, 1. září 2018