Česká vlajka slaví 100 let

Česká vlajka slaví výročí, od jejího schválení uplynulo 100 let. MALL si připomíná významné výročí naší republiky a v této nelehké době chce symbolickou akcí podpořit národní hrdost a zdůraznit důležitost spolupráce celého národa. E-shop Čechy vyzývá, aby si spolu s ním na znamení sounáležitost vyvěsili českou vlajku.

„Jsme česká firma a výročí české vlajky nám v tuto chvíli přišlo natolik symbolické, že jsme se jej rozhodli co nejvíce podpořit. V těchto chvílích se symbolika jednoty národa sama vybízí. Bojujeme všichni pod jednou vlajkou, za jeden národ. Nacházíme se v těžké situaci a celá země je vzhůru nohama, takže jakoukoli chvíli, kdy je možné se povzbudit, musíme využít,“ říká k akci Oldřich Bajer, CEO MALL Group, a dodává: „V MALLu teď pracujeme všichni s maximálních nasazením, aby v domácnostech vše fungovalo. V tom je naše síla. Jako vždy to zvládneme. Jsme v tom spolu pod jednou vlajkou a tak jsme nejsilnější.“

Symbol české státnosti se promítl do všech komunikačních kanálů e-shopu. Zákazníci se s vlajkou mohou setkat na webu, sociálních sítích a výdejních místech MALL Shop. Vlajku na svých vozech vozí také řidiči MALL a kurýři sesterského dopravce InTime. Zákazníci se o iniciativě dozvědí z rádia, printu a také z newsletteru a SMS. MALL veřejnost vyzývá, aby si vlajku vyvěsili do oken, na auta nebo připevnili za zrcátka stejně, jako to dělají například při hokejových šampionátech. Pokud ji nemají, mohou ji nakreslit, ušít nebo vytisknout a fotku sdílet na sociálních sítích pod hashtagem #podjednouvlajkou.

MALL ještě před vyhlášením mimořádných vládních usnesení zpřísnil hygienická opatření ve všech svých provozech. Aby minimalizoval kontakt mezi zákazníky a zaměstnanci zavedl také bezkontaktní doručení a výdej zásilek na pobočkách. Kamenným obchodům a dalším e-shopů nabízí v rámci partnerského programu MALL Partner zalistování jejich zboží do své nabídky. Zároveň ale nezapomíná v této mimořádné době ani na symbolické akce.

Československo získalo svou vlajku v roce 1920 v 18:45 přijetím Zákona č. 252/1920 Sb. o ustanovení státních symbolů. Dnes již pouze česká vlajka dostala svou podobu podle návrhu Jaroslava Kursy. Po přijetí české vlajky Jaroslav Kursa navrhl také symbol pro Podkarpatskou Rus. Ani za jeden čin se mu za jeho života nedostalo uznání.

 

Zdroj: MALL Group

Praha, 1. dubna 2020