Catalyst Capital přebírá Centrum Olympia Olomouc

Společnost Catalyst Capital s radostí potvrzuje koupi obchodního Centra Olympia Olomouc o celkové rozloze 36 000 m2.

Catalyst Capital je společnost zabývající se investicí do nemovitostí, jejich rozvojem a správou majetku, která aktuálně spravuje majetek v celkové hodnotě více než 1,7 miliard €. Sídlo společnosti se nachází v Londýně, avšak její kanceláře se nachází i v dalších evropských metropolích, jako jsou Paříž, Frankfurt a Varšava.

Kean Hird, společník v Catalyst Capital, řekl: “Jsme si vědomi významu Olympie pro obyvatele Olomouce a okolních oblastí, zároveň však vidíme i obrovský potenciál k rozšíření a zlepšení její nabídky. Naším cílem je vytvořit ještě silnější centrum s kompletní nabídkou obchodů, služeb a volnočasových aktivit pro celou rodinu.“

Po patnácti letech od otevření centrum prochází zásadními změnami v důsledku změn nákupního chování, potřeb zákazníků a tlaku konkurenčních obchodních center v Olomouci.

Hird dodává: “Z hlediska nabídky obchodů se budeme snažit rozšířit portfolio zahraničních i českých značek, zatímco budeme i nadále podporovat kvalitní, místní nájemce. Již jsme byli svědky významné investice do nového konceptu hypermarketu Albert a výstavby 5 nových velkých prodejen, které zahrnují například i Datart a Sportisimo. Jako další právě otevřel svou vylepšenou a na 1 400 m2 zvětšenou prodejnu i New Yorker.”

“Zákazníkům dále poskytneme i dlouho očekávané volnočasové aktivity. Cinemax otevře nové sedmisálové multikino v létě 2020 a Jump Planet vnitřní trampolínový park již na začátku roku 2020. Nový koncept running sushi, který je v regionu momentálně ojedinělý, v Olympii provozuje od září. A toto zajisté není jediné zlepšení, které food court čeká,“ dodává Hird.

“Catalyst do Olympie plánuje významně investovat a těší se na skvělé výsledky. Nejvíce ze všeho se však těšíme na spolupráci s nájemci Olympie, jejími zákazníky a obyvateli Olomouce.“

Catalyst správou centra a jeho rekonstrukcí pověřil zkušenou společnost NEXT MANAGEMENT, která v centru působila již před touto transakcí.

 

Zdroj: Next Management s.r.o.

Praha, 4. listopadu 2019