CANPACK investuje 100 miliónů eur do výstavby závodu na nápojové plechovky ve Stříbře

Skupina CANPACK, výrobce hliníkových nápojových plechovek, pokračuje ve své expanzi na další trhy. Nově otevře výrobní závod v České republice.

Společnost investuje do výstavby závodu na výrobu hliníkových nápojových plechovek ve Stříbře v Plzeňském kraji s výrobní linkou, která zajistí objednávky pro pivovar Plzeňský Prazdroj a další klienty v regionu. Investice, jejíž hodnota přesáhne 100 miliónů eur, pozitivně ovlivní rozvoj českého obalového průmyslu a zároveň posílí místní pracovní trh tím, že vytvoří 160 nových pracovních míst, pro lokální obyvatele.

„Nový nejmodernější závod je mezníkem v pokračujícím strategickém partnerství mezi společnostmi Asahi a CANPACK. S využitím našeho obchodního modelu se snažíme nabídnout Plzeňskému Prazdroji a naší rozsáhlé evropské zákaznické základně inovativní a udržitelné balení, špičkovou kvalitu i provozní dokonalost a zároveň zvyšujeme zkušenosti se značkou a spotřebitelem.,“ říká Stephen McAneny, viceprezident a obchodní ředitel společnosti CANPACK.

Závod postaví jako hlavní dodavatel společnost CTP, která zároveň bude zodpovědná za celý proces přípravy a výstavby. Vybavena bude nejmodernějšími technologiemi, které zaručí efektivní využívání elektřiny, světla a vody, a sníží úroveň hluku a emisí CO2.

 

Zdroj: CANPACK Group

Praha, 19. září 2019