Bývalá náměstkyně ministra zemědělství Viera Šedivá posílí řady SOCR ČR

Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR (SOCR ČR) získal do svých řad výraznou posilu. Hlavním expertem Svazu pro oblast potravin a udržitelnosti se stala Viera Šedivá, která naposledy jako náměstkyně ministra zemědělství vedla sekci pro potraviny.

„V osobě Viery Šedivé získává náš svaz nepřehlédnutelnou posilu. Paní doktorka se celý svůj profesní život věnuje oblasti hygieny a veřejného zdraví, pod které patří i kvalita a bezpečnost potravin. Aktivně se věnovala i otázkám plýtvání potravinami a udržitelností. Její dlouholeté zkušenosti a kontakty rádi využijeme při řešení mnoha palčivých témat a věřím, že nám její zkušenosti pomohou prohloubit spolupráci obchodu s českými zemědělci a potravináři,“ uvedl Tomáš Prouza, prezident SOCR ČR.

Viera Šedivá (nar. 1955) promovala na Lékařské fakultě hygienické (3. lékařská fakulta) Univerzity Karlovy v Praze. Svou pracovní kariéru zahájila v roce 1981 na Okresní hygienické stanici v Příbrami. Poté se stala ředitelkou Zdravotního ústavu v Kolíně a v Praze, které úspěšně transformovala v moderní a ekonomicky stabilní organizace. Od roku 2009 působila na Ministerstvu zdravotnictví ČR jako vrchní ředitelka sekce ochrany veřejného zdraví a zástupkyně Hlavního hygienika ČR. Od roku 2012 pracovala na Ministerstvu zemědělství ČR, nejprve jako vrchní ředitelka Úřadu pro potraviny a následně jako náměstkyně pro řízení sekce potravinářské výroby.

 

Zdroj: Svaz obchodu a cestovního ruchu České republiky

Praha, 21. ledna 2020