BILLA získala ocenění Zodpovědná firma za pomoc dětem

Spolupráce společnosti BILLA a obecně prospěšná organizace DEJME DĚTEM ŠANCI trvá už 5 let, za kterých BILLA podpořila děti z celkem 42 dětských domovů částkou téměř 500 000 korun. Jen za poslední rok BILLA pomáhala dětem v dětských domovech se třemi projekty, ať už šlo o projekt Běháme pro děti, Strom splněných přání nebo darování sladkostí dětem na Velikonoce. Nyní za tuto podporu BILLA obdržela od organizace DEJME DĚTEM ŠANCI ocenění Zodpovědná firma.

Společnost BILLA skrze organizaci DEJME DĚTEM ŠANCI pomáhá dlouhodobě a v různých projektech podporuje konkrétní děti vyrůstající v dětských domovech. Jen v minulém roce se jednalo o podporu tří akcí pro děti a peněžní dar v hodnotě 185 000 Kč. Letos BILLA od organizace získala ocenění Zodpovědná firma jako vyjádření díku za dlouhodobou podporu a finanční pomoc v minulém roce, který byl výjimečně náročný pro celý neziskový sektor.

Aktivity obecně prospěšné společnosti DEJME DĚTEM ŠANCI podporujeme od roku 2017, kdy jsme se poprvé zapojili do projektu „Přál/a bych si…..“. Od té doby s DEJME DĚTEM ŠANCI pravidelně spolupracujeme na projektech, které pomáhají dospívajícím dětem v dětských domovech a které vyrůstají bez rodinného zázemí bez možnosti volby,“ říká Dana Bratánková, manažerka korporátní komunikace BILLA ČR.

„Titul Zodpovědná firma je formou poděkování společnostem, které naši organizaci a „naše děti“ podporují. Společnosti BILLA děkujeme za dlouhodobou spolupráci a flexibilní směrování podpory tam, kde je to v danou chvíli potřeba,“ uvedla Michaela Chovancová, ředitelka DEJME DĚTEM ŠANCI o.p.s.

Mezi další CSR projekty společnosti BILLA patří například spolupráce a podpora mládeže HC Sparta Praha, pomoc zdravotnickému personálu v rámci projektu Pomoc nemocnicím nebo Sbírka potravin na podporu potřebným.

 

Zdroj: Havas PR Prague

Praha, 24. června 2021