Billa v roce 2018 otevřela 8 nových prodejen a 23 zmodernizovala

Společnost Billa pokračovala ve své expanzi i v roce 2018. V průběhu roku společnost otevřela celkem 8 nových prodejen, 8 stávajících prodejen prošlo rozsáhlou rekonstrukcí a 15 prodejen bylo zrekonstruováno v úsecích čerstvých potravin.

Firma, která v současnosti provozuje 226 prodejen, investovala v ČR více než 500 mil. Kč, zprostředkovala práci pro více než 50 tuzemských firem a vytvořila na 240 pracovních míst.

Z nových prodejen se v letošním roce radovali lidé ze Strančic, obyvatelé Prahy 9 (Poděbradská ulice) a 12 (ulice Kyslíková), Brna (OC Kavkaz a Maloměřice), Českých Budějovic a Zlína (OD Zlín, OC Centro Zlín). Plán expanze zahrnoval rovněž řadu kompletních, ale i dílčích rekonstrukcí, zaměřených na úseky ovoce a zeleniny, lahůdek a pečiva.

Firma bude ve svém plánu expanze pokračovat i v roce 2019. V příštím roce chce otevřít dalších 12 prodejen a přiblížit se svému cíli provozovat 300 prodejen do roku 2025. Zároveň plánuje zrekonstruovat dalších 45 prodejen po celé ČR.

„Součástí naší dlouhodobé strategie je poskytovat našim zákazníkům trvale kvalitní servis na prodejnách. Ten je postaven mimo jiné i na vybavení prodejen, proto v současnosti vybavujeme naše prodejny těmi nejmodernějšími a technologicky vyspělými a šetrnými technologiemi,“  říká Jaroslaw Szczypka, generální ředitel Billa ČR.

Důkazem šetrného zacházení s energiemi je i fakt, že Billa v letošním roce prošla úspěšně certifikačním auditem v rámci implementace normy ISO 50 001 a obhájila certifikát Systému managementu hospodaření s energií. Ten prokazuje systémový přístup společnosti k plnění stanovených cílů, především ke snižování energetické náročnosti vlastních provozních procesů.

Kromě národních i nadnárodních legislativních požadavků se Billa navíc řídí vlastními předpisy, ve kterých si stanovuje a přijímá závazky týkající se ještě většího snižování spotřeby a efektivního využívání energie.

 

Zdroj: BILLA ČR

Praha, 27. prosince 2018