Bertík pomáhá

Zákazníci hypermarketů Albert po celém Česku rozhodli o 80 regionálních projektech na podporu vzdělání dětí například z dětských domovů. V hlasovacích boxech skončilo více než 900 tisíc žetonů – Bertíků. Absolutním vítězem v počtu získaných hlasů se stal projekt odpoledního doučování Sdružení Petrov v Brně. Nadační fond Albert na základě výsledků hlasování zákazníků nyní rozdělí celkovou částku 3,6 milionu korun.

Oblíbený charitativní program „Bertík pomáhá“ probíhal ve všech hypermarketech Albert od 24. října do 6. listopadu. Za nákup nad 200 korun získali zákazníci žeton-Bertík, kterým mohli hlasovat pro jednu ze dvou lokálních neziskových organizací.

Po celé České republice lidé rozhodovali o 80 projektech na podporu vzdělání a rozvoje dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí.

„Letošní ročník se setkal s rekordním zájmem ze strany zákazníků, kterým moc děkujeme za podanou pomocnou ruku. Celkově vhodili po celé zemi do hlasovacích boxů téměř milion žetonů, a společně s námi tak pomůžou nabrat ten správný směr dalším stovkám dětských příběhů,“ řekla Petra Režná, programová manažerka Nadačního fondu Albert.

Absolutní vítěz je z Brna

Po celé České republice hlasovalo téměř milion zákazníků. V každém ze čtyřicítky regionů vybrali vítězný projekt, který od Nadačního fondu získá 55 tisíc korun na realizaci. Druhý v pořadí obdrží 35 tisíc korun.

Vůbec nejvíce hlasů získalo Sdružení Petrov v Brně, jehož činnost se zaměřuje na pomoc při výchově a rozvoji mladých lidí se zvláštním zaměřením na smysluplné využití volného času. O přízeň zákazníků se brněnská organizace ucházela s projektem odpoledního doučování v Dětském domě Zábrdovice. Důvěry zákazníků obchodů Albert i Nadačního fondu Albert si velmi vážíme. Vítězství bereme nejen jako ocenění naší dlouholeté práce, ale také jako závazek dostát našim cílů, které jsme si v tomto projektu stanovili,“ sdělila Lenka Sládečková, která má v Dětském domově Zábrdovice na starosti vzdělávací aktivity.

Nejplnější byly hlasovací boxy v Praze

Nejvíce zákazníků hlasovalo v letošním ročníku programu „Bertík pomáhá“ v hypermarketu Albert v Praze na Chodově. V hlasovacích boxech tady skončilo na 27 tisíc žetonůBertíků. Vítězem se v tomto pražském regionu stalo Sdružení na pomoc dětem s handicapy a jeho projekt podpory dětí a mladých dospělých z klubu Pacific.

„Děkujeme zákazníkům hypermarketů Albert. Vážíme si toho, že jim není lhostejný život dětí, kterým rodiče z různých důvodů nejsou schopni naplnit jejich potřeby,“ řekla ředitelka Sdružení na pomoc dětem s handicapy Hana Urbanová. „Díky podpoře Nadačního fondu Albert zažijí děti, kterým rodiče z různých důvodů nejsou schopni naplnit jejich potřeby, třeba to, jak voní kuchyně, kde se vaří domácí dobroty, vyjedou společně na výlety, najdou v klubu pochopení pracovníků při řešení různých těžkostí,“ prozradila.

 

Zdroj: AHOLD Czech Republic, a.s.

Praha, 24. listopadu 2018