APEK vyslal svého zástupce na evropský Global E-commerce Summit do Barcelony

13. června 2017 se ve španělské Barceloně konalo finále Global E-commerce Awards 2017, kde jsou již devátým rokem vyhlašovány nejinovativnější projekty v oblasti e-commerce a setkávají se zde podnikatelé zastupující všechny segmenty online byznysu.

V rámci APEK E-commerce Awards, které v říjnu 2016 již třetím rokem pořádala Asociace pro elektronickou komerci, byl vyhlášen nejvíce inovativní a originální internetový obchod. Vítěze určila odborná porota složená z členů předsednictva a výkonného ředitele APEK. ZOOT, jako reprezentant dynamicky rostoucího on-line segmentu prodeje oblečení, byl díky svému vítězství jako jediný zástupce České republiky vyslán do španělské Barcelony na Global E-commerce Summit  ucházet se o European E-commerce Awards a obsadil zde druhé místo.

Velmi si vážíme toho, že jsme měli možnost jako jediný zástupce reprezentovat Českou republiku na summitu v Barceloně. Druhé místo v kategorii je pro nás velký úspěch a známka toho, že to děláme správně. Na summitu byla skvělá atmosféra a porota rozhodla spravedlivě. Vítěz kategorie, finský projekt Chabla, který představil aplikaci pro komunikaci neslyšících po celém světě, má za sebou silný příběh,“ říká Jiří Caudr, marketingový ředitel ZOOTu.

Jako třetí nejlepší byl vyhlášen italský projekt Martha’s Cottage. Vítězové byli vybráni skupinou odborníků z oblasti e-commerce.

Úspěch ZOOTu je úspěchem celé české e-commerce. Jsme velmi rádi, že jsme zjevně zvolili vítěze APEK E-commerce Awards v loňském roce správně. ZOOT byl naším třetím a dosud nejúspěšnějším reprezentantem, kterého Asociace pro elektronickou komerci prostřednictvím svého ocenění do Barcelony vyslala,“ okomentoval mezinárodní úspěch českého internetového obchodu výkonný ředitel APEK Jan Vetyška a doplnil: „Chtěl bych touto cestou všem do ZOOTu pogratulovat ke stříbrné příčce. Současně se těšíme na volbu příštího vítěze českých cen, který nás bude opět příští rok v rámci Global E-commerce Summitu zastupovat.

Vyhlášení příštího vítěze APEK E-commerce Awards proběhne 25. září 2017 v rámci odborné konference E-Business Forum 2017 v Národním domě v Praze na Vinohradech.

Zdroj: Asociace pro elektronickou komerci (APEK)

Praha, 20. června 2017