Anna Matěnová se stala novou HR manažerkou řetězce Action pro Českou republiku

Zkušená odbornice v oblasti lidských zdrojů podpoří Action během další expanze na tuzemském trhu. Nejrychleji rostoucí evropský diskontní řetězec s nepotravinovým zbožím posiluje svůj český tým. Od počátku března zodpovídá za lokální aktivity na poli lidských zdrojů Anna Matěnová. Do Action přichází s více než 18letou praxí v HR.

Ve své nové vedoucí roli bude mít Anna na starost implementaci celofiremních HR postupů a strategií s ohledem na specifika domácího trhu. Dohlížet bude na veškeré související procesy od náboru přes školení a vzdělávání zaměstnanců po jejich další rozvoj. Do její agendy spadá rovněž další zdokonalování interních systémů a nástrojů a jejich administrace.

V rámci řízení lidských zdrojů bude klíčovým úkolem pro Annu zajistit, aby pracovní prostředí v tuzemských pobočkách Action bylo podnětné a každý zaměstnanec společnosti měl možnost rozvíjet sebe i svoji kariéru.

„Je mi velkým potěšením přivítat Annu v naší české kanceláři. Pozice HR manažera je pro nás zásadní, protože právě lidé jsou srdcem podnikání Action. Anna povede naše aktivity vedoucí k tomu, abychom oslovili nové kolegy a zároveň se bude starat o to, aby ti stávající měli nejlepší možné pracovní podmínky a dostávalo se jim vždy potřebné podpory,“ řekl Petr Juliš, generální ředitel Action v České republice. „Anna k nám přichází ve fázi pokračující expanze na tuzemském trhu. Aktuálně náš lokální tým sestává z 500 členů a předpokládáme, že do konce roku 2022 nás bude jednou tolik, 1 000. Nepochybuji o tom, že díky Anny úsilí tohoto milníku dokážeme dosáhnout,“ dodal.

Anna Matěnová má za sebou bohaté zkušenosti a nizozemskému řetězci přináší hlubokou znalost českého pracovního trhu. Kariéru zahájila v roce 2004 ve společnosti Saint-Gobain, kde se vypracovala až do role HR manažerky pro distribuci stavebních materiálů pro Českou republiku. Pozici manažerky lidských zdrojů zastávala dále také v odvětví prodeje vybavení pro koupelny a kuchyně. V roce 2020 pak nastoupila do řetězce Penny Market, kde zodpovídala za nábor, vzdělávání a rozvoj zaměstnanců, za organizaci eventů a oblast zdraví a bezpečnosti zaměstnanců.

„Velmi si vážím toho, že jsem se mohla stát součástí tuzemského týmu Action a že budu mít možnost podílet se na dalším růstu a směřování společnosti,“ uvedla Anna Matěnová. „Action je jedinečný důrazem, který klade na sdílené firemní hodnoty, a tím, jak inkluzivní pracovní prostředí vytváří. Právě tato cesta vede k tomu, že naši zaměstnanci u nás pracují s nadšením. Mým cílem je ještě posílit pozici Action coby pečujícího, ceněného a žádaného zaměstnance, který dokáže rozvinout potenciál svých lidí na maximum.“

Napříč Českou republikou je aktuálně v provozu 25 prodejen Action. Provoz každé z nich zajišťuje přibližně 15členný tým.

 

Zdroj: Best Communications

Praha, 4. března 2022