Americké koncepty chtějí do Česka

Česká republika je pro americké franšízové sítě stále atraktivní. Svědčí o tom i nová vlna značek, které projevily zájem o vstup na náš trh. Pochází nejen z oblasti gastronomie, ale najdeme mezi nimi i síť trampolínových center.

Rozvíjet svůj byznys zde chtějí řetězce kaváren PJ´s Coffee of New Orleans, restaurací Denny´s a Lawry´s, pubů The Tilted Kilt, fastfoodů Arby´s a také síť trampolinových center Sky Zone. Všechny tyto značky hledají jak u nás, tak i na sousedním Slovensku partnera, který je bude exkluzivně zastupovat. „Úkolem výhradního zástupce jednotlivých značek bude vybudovat jejich síť v rámci České republiky, případně Slovenska. K tomu získá kompletní podporu ze strany poskytovatele licence,” říká Lenka Nováková, Business Development Manager společnosti PROFIT system, která značky při hledání partnerů v Česku a na Slovensku zastupuje.

„Značky, které k nám ze zámoří míří, se mohou pyšnit originálními koncepty, které mají potenciál na tuzemském trhu uspět. Právě proto chtějí jednotlivé společnosti nabídnout v první fázi firmám a investorům možnost spolupráce, a to na principu franšízingu,” doplňuje Lenka Nováková s tím, že vážný zájem o vstup do středoevropských států potvrzuje i hledání partnerů v dalších zemích jako je například Polsko či Maďarsko.

Informace o značkách se zájmem o vstup na český trh:

PJ´s Coffee of New Orleans

Síť kaváren založená v New Orleans v roce 1978 Phyllisem Jordanem. Průkopník v kavárenském odvětví prokázal, že lepší zrna, technologie pražení a umění přípravy kávy je zásadní pro úspěšné podnikání a popularitu kaváren. PJ Coffee nabízí širokou škálu horkých, ledových a mražených kávových nápojů s použitím nejvyšší kvality Arabica zrn, dále bio čaje a pečivo k snídani.

PJSíť: 65 kaváren v USA

Počáteční investice: 2 mil. USD

Více informací zde

 

 

 

Denny´s

Restaurace nabízející americkou kuchyň Denny´s je největším řetězcem rodinných restaurací s obsluhou na světě, jehož součástí je často i bar. Restaurace cílí na širokou skupinu zákazníků: mladé páry, rodiny i senioři. Síť na trhu funguje již 60 let a obsluhuje více než 32 milionů zákazníků ročně. Magazín Entrepreneur zařadil Denny´s mezi 10 nejlepších franšízových systémů.

dennysSíť: 2150 restaurací v USA a 13 v dalších zemích  kaváren v USA

Počáteční investice/kapitálové zajištění: 5 mil. USD k otevření 5 restaurací

Více informací zde

 

 Lawry´s The Prime Rib

Kultovní americká restaurace, která nabízí různá jídla z pětihvězdičkového menu, jako je kvalitní maso, mořské plody, předkrmy a lahodné dezerty. Vše je podáváno na stříbrných tácích. Lawry´s je rodinná firma se 75letou tradicí. Velikost restaurace je  900 m2.

Restaurace Lawry´s funguje ve Spojených státech amerických, Japonsku, Jižní Koreji, Singapuru, Tchaj-wanu a v Číně.

LawrySíť: 4 v USA, 6 mimo USA

Počáteční investice/kapitálové zajištění: 4 mil. USD

Více informací zde

 

 

 

 Arby´s

Americký sendvičový bar. Arby´s je největší sítí na světě nabízející sendviče. Již více než 50 let nabízí zákazníkům ručně dělané sendviče, pestrou kuchyni a lahodné dezerty. Charakteristickým rysem je maso nejjvyšší kvality. Arby´s se řadí mezi typ restaurace fast food a fast casual.

arby'sSíť: 3400 poboček v USA, Kanadě, zemích středního východu a v Turecku

Počáteční investice/kapitálové zajištění: 5 mil. USD

Více informací zde

 

 

The Tilted Kilt

The Tilted Kilt je více než jen restaurace a mnohem víc než sport bar. Nabízí zábavu a dobrou náladu. Je to místo, kde můžete sledovat sportovní události, pít studené pivo a trávit čas s přáteli. The Tilted Kilt přináší zákazníkům skvělou nabídku více než 30 druhů točených a láhvových piv a široký výběr ostatních alkoholických nápojů. Vyniká také vzhledem obsluhy – slavná Tilted kilt Girls ™ a Tilted kilt Boys ™.

TiltedSíť: více než 100 v USA a Kanadě, dalších 25 v přípravě

Počáteční investice/kapitálové zajištění: 1 mil. USD

Více informací zde

 

 

 

Sky Zone

Sky Zone je dětské hřiště s trampolínami pod střechou. Koncept staví na myšlence „fun fitness“, tedy lidé všech věkových kategorií se zároveň baví a cvičí. Největší síť parků s trampolínami má více než 100  franšízových poboček ve Spojených státech, Austrálii, Kanadě, Mexiku, Chile, Kuvajtu, Saúdské Arábii a Spojeném království. Sky Zone nabízí zdravou zábavu pro jednotlivé zákazníky, příspěvkové organizace, narozeninové a skupinové akce.

Sky zoneSíť: 3 v USA

Počáteční investice/kapitálové zajištění: 1 – 2 mil. USD

Více informací zde

 

 

Zdroj: PROFIT system s r.o.

Praha, 14. února 2016