Albert na pražském Spořilově se proměnil k nepoznání

I navzdory koronavirové situaci Albert pokračuje v plánovaných investicích a rekonstruuje další prodejny. Ta spořilovská otevřela v polovině června a je letos devátá modernizovaná, ale zároveň první v novém městském konceptu. Ten byl představen vloni v Jesenici a následně na pražské Florenci. Důraz na širokou nabídku zdravých a čerstvých potravin, přehledná prodejní plocha a mnoho novinek ve vybavení i sortimentu zajišťuje rychlejší a pohodlnější nakupování. Nechybí Fresh bar pro rychlý nákup svačiny, oběda či kávy, násypníky na BIO luštěniny a suché plody nebo samoobslužné pokladny či gril.

Přehlednost získala prodejna díky volbě nižších regálů a širším uličkám, které umocňují příjemný pocit z nákupu. Stejně jako v Jesenici, i zde jsou využity různé motivy podlahy, které pomáhají s orientací. V prodejně se kromě nového vybavení změnil i směr pohybu zákazníků a tím i celé uspořádání. „Po Jesenici a Florenci jsme letos poprvé představili supermarket modernizovaný podle našeho nejnovějšího konceptu pro městské supermarkety. Ten reaguje na měnící se trendy nakupování a přání zákazníků a zpříjemňuje nákupní zážitek. Sortimentem zároveň odpovídá rostoucímu důrazu zákazníků na zdraví a vyvážený životní styl,“ popisuje Jakub Kašpar, manažer vývoje formátu obchodů Albert.

Kromě kompletně nové prodejní plochy je jednou z nejvýznamnějších novinek Fresh bar, který nabízí hotová jídla, plněné croissanty, bagety či kávu. „Představuje ideální řešení pro rychlý nákup svačiny nebo oběda. Zajímavostí je, že v prodejně je napojen do obsluhovaného úseku lahůdek a uzenin, což se ukazuje jako optimální umístnění z pohledu pohybu zákazníků,“ popisuje Jakub Kašpar. Na aktuální situaci zase reaguje úsek pečiva, které je uzavřeno do vitrín a zákazníci si ho berou pomocí kleští. Do obchodu se po několika letech vrátil také gril. Nákup urychlí samoobslužné pokladny, přičemž kromě platby kartou můžou zákazníci u vybrané pokladny využít i hotovost.

Důraz na zdraví a BIO

Supermarket nabízí také bezobalový prodej BIO potravin. Zákazníci si můžou vybrat z luštěnin, oříšků či sušeného ovoce a odnést si potřebné množství v připravených papírových pytlících. Více BIO potravin najdou zákazníci také v rozšířeném koutku Zdravě s Albertem nebo i v zelenině. Ve speciálním chladícím zařízení si zase mohou vybrat z připraveného sushi či nabídky ryb. V pečivu nechybí ani oblíbený Mlynářský žitný chléb či rohlík. Novinkou je francouzské pečivo z vlastního kvásku. V nabídce najdou také pivo z lokálních minipivovarů. O spokojenost zákazníků se stará více než čtyřicítka zaměstnanců.

 

Zdroj: Albert Česká republika, s.r.o.

Praha, 6. července 2021