Action otevřel nové distribuční centrum v Polsku

Mezinárodní diskontní řetězec s nepotravinovým zbožím Action otevřel své druhé distribuční centrum v Polsku v obci Bieruń. Jedná se o jedenácté distribuční centrum společnosti v Evropě, které zároveň získalo nejvyšší možné ocenění BREEAM na úrovni Excellent. Svůj první polský obchod otevřel řetězec v roce 2017 a nadále investuje do expanze na tomto trhu. V současné době má téměř 176 prodejen, a to ve všech polských regionech. V Polsku Action zaměstnává více než 2 500 lidí a do konce května 2022 plánuje tento počet navýšit na 3 000.

„Rychlost našeho růstu od vstupu na lokální trh ukazuje, jak moc si místní obyvatelé oblíbili zážitky z nakupování v Action: neustále se měnící sortiment za nízké ceny se skvělou kvalitou,“ řekl Sławomir Nitek, generální ředitel Action pro Polsko. „Jsem velmi hrdý na to, čeho jsme s celým polským týmem dosáhli. Máme velké ambice, proto i nadále budeme posilovat naši pozici a dodavatelský řetězec,“ dodal.

Druhé distribuční centrum na území Polska

Otevření nového centra je pro Action významným milníkem. Jde o vůbec první distribuční centrum společnosti mimo Nizozemsko, jehož provoz má plně ve vlastní správě. Budova se rozkládá na 60 800 metrech čtverečních, z čehož více než 58 000 metrů čtverečních tvoří skladové prostory – s kapacitou 56 000 palet – a 2 500 metrů čtverečních kancelářské a ostatní prostory. DC Bieruń bude obsluhovat až 200 obchodů v Polsku. Obec Bieruń nabízí dobrou infrastrukturu a polohu pro další růst společnosti a zásobování jejích stávajících i budoucích prodejen v Polsku. V dlouhodobém horizontu vytvoří centrum v regionu více než 200 pracovních míst.

„Snažili jsme se o kombinaci funkčnosti a udržitelnosti a zahrnuli jsme do výstavby co nejvíce prvků zvyšující ohleduplnost k životnímu prostředí – od použitých materiálů až po konstrukční detaily či instalované vybavení,“ dodává Sławomir Nitek. DC Bieruń dosáhlo v rámci certifikace BREEAM nejvyššího možného skóre, konkrétně na úrovni 77,1 %. Zvláště šetrné je z hledisek hospodaření s vodou, energiemi a odpady. Budova disponuje solárními panely pro ohřev vody, fotovoltaickými panely pro výrobu elektřiny, inteligentními měřicími systémy, energeticky účinným LED osvětlením v budově i jejích venkovních prostorách či nabíjecí stanicí pro elektromobily.

Společnost Action je vlastníkem i provozovatelem distribučního centra.

 

Zdroj: Best Communications

Praha, 12. února 2022