10. ročník konference pracovníků masného průmyslu se zaměří na příležitosti pro další rozvoj oboru zpracování masa

Každé odvětví potřebuje své výroční setkání, kde zazní aktuální informace o legislativě, trendech i nových příležitostech pro rozvoj. V masném průmyslu se takové setkání uskuteční již podesáté dne 22. října 2019 v OREA Hotelu Voroněž v Brně.

Konference, setkání spojenému se společenským večerem, které již několik let známe pod názvem MEATING. Slovní hříčka, na niž má skutečně právo jen setkání (meeting) specialistů na maso (meat).

Ať už je to dáno tradicí, či vhodně zvoleným odborným programem nebo atraktivním večerem plným ocenění nejúspěšnějších profesionálů z oboru a vítězů soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku, MEATING 2019 zaznamenává rekordní účast. Je registrováno přes 450 profesionálů z firem i odborných škol z oblasti masného průmyslu. Nejen na společenský večer je navíc ohlášena i řada vzácných hostů, například ministr zemědělství Miroslav Toman, ústřední ředitel Státní veterinární správy Zbyněk Semerád, ústřední ředitel SZPI Martin Klanica a mnozí další.

Letošní ročník se mimo jiné zaměří i na nově vychovávanou generaci řezníků a uzenářů. Jak říká výkonný ředitel Ing. Jan Katina: „Jedním z hlavních poslání ČSZM je přispívat k výchově odborných pracovníků pro obor zpracování masa, zejména učňů a studentů.“ Tento cíl se ČSZM rozhodl částečně naplňovat certifikací odborných škol, které na území České republiky vyučují obor vzdělání Řezník – uzenář na velmi vysoké úrovni, disponují kvalitními pedagogy i zázemím pro odbornou výuku a výcvik, zapojují se do odborných soutěží a své studenty motivují k účasti v odborných praxích a stážích.

Karel Pilčík, předseda představenstva Českého svazu zpracovatelů masa, jenž bude toto setkání zahajovat zve proto všechny odborníky dne 22.10. do Brna na Meating 2019.

 

Zdroj: Český svaz zpracovatelů masa

Praha, 20. října 2019