Vztahy i technologie na konferenci Lidský kapitál

Pokud jsou lidé, jejich vědomosti a schopnost kreativního a komplexního myšlení stále největší devizou firem, jaké faktory mohou tento potenciál ohrozit? V kontextu překotného technologického vývoje by se nabízelo právě ustrnutí a neschopnost přizpůsobit se novému způsobu práce. Co když nejsou největší hrozbou bariéry technologické, ale spíš vztahové? Dobře fungující týmy jsou totiž silnými komponenty motoru, který žene byznys dopředu. A lidé otevření spolupráci mohou lépe společně čelit náročným situacím, včetně technologických výzev.

Konference Lidský kapitál dlouhodobě akcentuje strategický pohled na lidi ve firmách a propojuje témata pro profesionálky a profesionály z HR a top management. Program letošního ročníku je zastřešen tématem týmové práce a zaměří se na vnitřní fungování týmů, a také schopnost mezitýmové spolupráce. A to z pohledu mezilidské komunikace i technologických nástrojů pro zvyšování efektivity.

Klíč je v komunikaci

S řešením náročných situací může pomoci implementace principů nenásilné komunikace do fungování firem. Lektoři Petr Holík a Petr Sucháček zasvětí tomuto tématu speciální živé vysílání svého Nenásilného podcastu. Akcentovat budou komunikaci uvnitř generačně různorodých týmů.

Proč by měla mít speciální zacházení? Řeč je o generaci Z, která aktuálně vstupuje na pracovní trh. Příspěvek Michaely Kofroňová z Czech Promotion Vás provede tématem, jak Gen Z mění způsob, jakým mladí lidé hledají a získávají zaměstnání, a odpoví na tuto často kladenou otázku. Není náhodou, že právě Michaela je zástupkyní této vzývané i zatracované generace. Stejně jako o fous starší Karel Kovy Kovář, který publikum provede celým dnem.

Až k atomům!

Právě tam dohlédnou elektronové mikroskopy, které se využívají pro řešení těch nejpalčivějších problémů lidstva. A to například v oblasti zdravotnictví, elektrické přepravy nebo solární energie. Technologii pro budoucnost tvoří na světové úrovni týmy kolem CEO Petra Střelce z Thermo Fisher Scientific v českém Silicon Valley, Brně. Jaký je klíč k úspěchu světové špičky v oboru při zaostření na lidi, kteří ve firmě pracují?   To bude sdílet jeden z top CEO 2023 podle Forbes, za jehož působení se společnost rozrostla z původních 20 na současných 1 800 zaměstnankyň a zaměstnanců.

Pohled nejen z HR

V panelové diskusi se nad tématy spojenými s lidmi ve firmách setkají nejen lidé z HR, ale i top managementu firem z prostředí industriální výroby, IT, telekomunikací nebo FMCG.

Do 30. srpna je možné využít slevu Early Birds. Prožijte nabité odpoledne s parťákem z firmy, diskutujte nad programem a užijte si společně inspirativní čas mimo běžný pracovní den. Minimálně dvoučlenné týmy mají totiž vstup za nejvýhodnějších podmínek.

Více informací na www.lidskykapital.cz

Konferenci přináší společnost Blue Events.

 

Zdroj: Blue Events

Praha, 4. srpna 2024