METRO AG optimalizuje představenstvo a nová provozní ředitelka Christiane Giesen navštívila Prahu

METRO AG posiluje zaměření managementu na realizaci velkoobchodní strategie – posílení provozního velkoobchodu a zvýšení efektivity. Snížilo počet členů boardu z pěti na čtyři a všem oddělením byly přiděleny další provozní funkce. Tyto změny vstoupily v platnost 1. června 2024. Zároveň navštívila Prahu nová provozní ředitelka Christiane Giesen, která bude mít na starosti mj. Českou republiku.

Generální ředitel METRO AG Dr. Steffen Greubel bude na úrovni boardu odpovědný kromě METRO Germany také za METRO Francie. Christiane Giesen přebírá roli provozní ředitelky (COO) s odpovědností za všechny ostatní země METRO a ponechává si roli personální ředitelky.

V této souvislosti se METRO a dosavadní provozní ředitel Rafael Gasset, který byl v boardu zodpovědný za řízení jednotlivých zemí, rozcházejí po vzájemné dohodě.

Člen boardu Claude Sarrailh, ředitel zákaznických služeb a sortimentu, na své pozici končí a přechází na manažerskou pozici mimo METRO. Jeho nástupcem byl jmenován Guillaume Deruyte, který doposud zastával několik manažerských rolí v rámci skupiny METRO.

Finanční ředitel Eric Riegger převezme celkovou odpovědnost za IT společnosti v rámci METRO Digital. Na pozici využije své zkušenosti z jiných retailových společností i jako bývalý IT konzultant.

„Velmi se těším na spolupráci s novým týmem představenstva a vítám mezi námi Guillauma Deruyta. Věřím také, že Christiane Giesen bude díky svým bohatým zkušenostem z provozního managementu skvěle zodpovídat za jí svěřené trhy a Eric Riegger využije své zkušenosti pro nastavení IT procesů pro podporu naší velkoobchodní strategie. Jsme si jistí, že všechny tyto změny nám umožní dále zvyšovat efektivitu a produktivitu METRO,“ říká generální ředitel METRO AG Dr. Steffen Greubel.

V rámci dvoudenního globálního setkání People & Culture ředitelů všech METRO/MAKRO zemí navštívila v polovině června Makro Černý Most nová provozní ředitelka a ředitelka pro pracovní záležitosti Christiane Giesen. Makro Černý Most je vlajkovou lodí českých obchodů, a to především díky skvělému příkladu multikanálového přístupu a unikátní distribuční platformě. Pro své výborné výsledky v kvalitě, výrobě i efektivitě se řadí mezi TOP 5 obchodů makro/METRO sítě v Evropě.

 

Zdroj: FleishmanHillard

Praha, 30. července 2024