Novým ředitelem prodeje a provozu makro ČR se stal Marco Veroni

Velkoobchod makro ČR má od 1. května 2024 nového ředitele prodeje a provozu. Stal se jím Marco Veroni, který působí ve společnosti METRO Itálie od roku 2010. Ve funkci nahradil Vladimira Gnjidice, který se v rámci skupiny METRO posouvá na pozici CEO v Maďarsku.

Marco Veroni v pozici ředitele prodeje a provozu makro ČR naváže na své dosavadní působení v TOP managementu společnosti a využije své zkušenosti ze stejné pozice v Itálii. V Česku se stává také členem představenstva společnosti.

Do METRO Itálie Veroni nastoupil v roce 2010 jako vedoucí prodejny. Za sedm let se vypracoval k vedení národního týmu a v roce 2019 převzal roli vedoucího obchodní transformace a multikanálového přístupu. Od října 2022 působil jako ředitel prodeje a provozu.

Dlouhodobou oblastí jeho zájmu je gastronomie a posledních 14 let se soustředil, aby METRO Itálie nebylo pouhým dodavatelem, ale komplexním partnerem a konzultantem pro zákazníky z oblasti HoReCa.

„Mým cílem na nové pozici je vylepšovat vícekanálový model tím, že se budu soustředit na rozvíjení schopnosti makro ČR zachytit skutečné potřeby jeho profesionálních zákazníků a nabízet jim komplexní a udržitelná řešení pro jejich podnikání. Na tom všem samozřejmě budu pracovat společně s celým týmem makro ČR, protože náš úspěch vychází z našeho týmu a jeho schopnosti být hlavním aktérem v profesionálním vztahu se zákazníky,“ říká Marco Veroni.

Ve volném čase se Marco Veroni věnuje především rodině. Jeho velkým koníčkem je poznávání lidí i nových kultur a vaření, což skvěle doplňuje jeho pracovní zaměření. Dále se věnuje sportu, v mládí byl profesionální vzpěrač, nyní už zvedá těžké váhy jen rekreačně.

 

Zdroj: FleishmanHillard

Praha, 27. července 2024