Drogerie ROSSMANN získala prestižní ocenění Nejlepší zaměstnavatel 2024 v ČR

Síť drogerií ROSSMANN, která v letošním roce slaví 30 let působení na českém trhu, se stala držitelem prestižního ocenění Kincentric Nejlepší zaměstnavatel, Česká republika 2024. Stalo se tak v návaznosti na výsledky aktuálního průzkumu motivovanosti ze strany zaměstnanců, kterou realizovala společnost Kincentric.

Společnost ROSSMANN Česká republika se zapojuje do nezávislého průzkumu organizovaného společností Kincentric pravidelně od roku 2015. V rámci něj mají zaměstnanci možnost anonymně poskytovat zpětnou vazbu k jejich motivovanosti a klíčovým oblastem pracovního života. Letos se do průzkumu zapojilo 91 % zaměstnanců a společnost ROSSMANN Česká republika v něm dosáhla úrovně míry motivovanosti 77 %, čímž významně překonala průměrné hodnocení v České republice i v oboru evropského maloobchodu.

„Samozřejmě máme radost ze všech ocenění a uznání.  Nicméně získání titulu Nejlepší zaměstnavatel, kdy na základě anonymní zpětné vazby nám dali naši vlastní zaměstnanci tak vysoké ohodnocení, vnímáme jako ocenění nejcennější. Je to pro nás určité potvrzení, že jdeme v návaznosti na předchozí průzkumy správným směrem a že jsme se dokázali správně přizpůsobit okolnostem, které současná nelehká doba přináší. Jsme pyšní na to, že nás zaměstnanci vnímají jako stabilního zaměstnavatele a rádi u nás pracují,“ říká Karol Jakubek, jednatel společnosti ROSSMANN.

Do průzkumu, který realizuje společnost Kincentric se pravidelně zapojuje několik stovek společností v rámci České republiky. Aktuální výsledky míry motivovanosti za rok 2024 představují v těchto společnostech průměrnou hodnotu 62 %. Celoevropské výsledky míry motivovanosti za rok 2024 v oblasti maloobchodu představují průměrnou hodnotu 54 %.

„Považuji to za naprosto výjimečný úspěch. Pro nás jako retailera s rychloobrátkovým zbožím jsou typické časté krátkodobé změny, které zaměstnance obvykle spíše frustrují, než motivují. Je ale vidět, že kvalitní interní komunikací, plošným přístupem, podporou a vysokou důvěrou ve schopnosti zaměstnanců lze i tak dosáhnout toho, aby do práce chodili s vášní a pýchou na to, pro koho pracují,“ dodává Vít Podešva, jednatel společnosti ROSSMANN.

O tom, že se v oblasti péče o zaměstnance daří, svědčí nejen fakt, že ROSSMANN Česká republika se získáním ocenění Nejlepší zaměstnavatel přidává k dalším zemím, které tento titul získaly již dříve (např. Maďarsko v roce 2022), ale i fakt, že firma ROSSMANN je v Německu dle hodnocení Forbes 16. nejlepším zaměstnavatelem na světě.

„Rádi bychom poděkovali našim zaměstnancům za jejich ochotu vyjádřit své názory. Vážíme si vysoké účasti v daném průzkumu a výborného ohodnocení. Dostali jsme spoustu skvělých komentářů i v otevřeném posouzení, kde se jasně vyjadřují, že chtějí být součástí úspěchu naší společnosti a přejí naší firmě další růst a prosperitu,“ uvádí Renata Soukupová, HR ředitelka společnosti ROSSMANN.

 

Zdroj: FleishmanHillard

Praha, 8. června 2024