Kaufland opět vyplácí odměny zaměstnancům na operativních pozicích

Podobně jako v předchozím roce, kdy rostly mzdy zaměstnanců i brigádníků v operativních oblastech, ocení i letos řetězec Kaufland úsilí svých zaměstnanců. Do zvyšování mezd a jednorázových odměn společnost v letošním roce investovala již 256 milionů korun.

Obchodní řetězec Kaufland, který vloni na podzim zvýšil mzdy zaměstnanců v provozních oblastech o 3 000 Kč, opět ocenil loajalitu, mimořádné nasazení a pracovní výkon svých zaměstnanců. Zaměstnanci z oblasti provozu, logistiky a také zaměstnanci masozávodu v Modleticích se mohou těšit na mimořádnou jednorázovou odměnu 15 000 Kč ke květnové výplatě.

Od letošního března zvýšil obchodní řetězec Kaufland také mzdy zaměstnanců na centrále. Vedle navyšování mezd a udělování mimořádných odměn dbá společnost Kaufland také na zdraví svých zaměstnanců a rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem. Zaměstnanci mají proto již v prvním roce trvání pracovního poměru nárok na 25 dní dovolené. Pro každého zaměstnance s minimálně pětiletou příslušností k firmě je připravena dvoudenní dovolená navíc a po odpracovaných 10 letech mají zaměstnanci nárok na 30 dní dovolené ročně. Celý systém benefitů také prochází průběžným vyhodnocováním a zlepšováním pro vyšší spokojenost zaměstnanců s ohledem na poslední legislativní úpravy. Např. nejnovější úpravou dohodnutou v posledních dnech i s odbory je navýšení příspěvku při narození dítěte o 100 %. s platností od 1.6.2024.

„Dlouhodobě usilujeme o vytváření co nejlepšího pracovního prostředí pro všechny naše zaměstnance, bez ohledu na to, ve kterém provozu či oblasti pracují. Kromě finančních odměn nezapomínáme na benefity, podporujeme work life balance a dbáme i na jejich vzdělávání a další rozvoj,“ říká Heiko Koch, generální ředitel společnosti Kaufland Česká republika.

Snahu společnosti Kaufland o vytváření co nejlepšího pracovního prostředí v letošním roce ocenil také nezávislý mezinárodní institut Top Employer, který dlouhodobě vyhledává a oceňuje nejlepší zaměstnavatele. Díky péči o zaměstnance, onboardingovým zlepšením, technologickému pokroku, genderové rovnosti, zvyšování mezd a mimo jiné také dobrému kariérnímu managementu získal obchodní řetězec Kaufland již pošesté v řadě ocenění Top Employer 2024.

 

Zdroj: FleishmanHillard

Praha, 30. května 2024