Holba polotmavá 11 – nové pivo podle staré receptury

Holba rozšiřuje nabídku značky o novou jedenáctku. Je polotmavá a skutečným originálem mezi pivy. Vzniká klasickým způsobem výroby a podle tradiční receptury. Výsledkem je pivo granátové barvy s velmi hustou pěnou, zaokrouhlenou plnou chutí a vysokým řízem.

HOLBA_POLOTMAVE_sklo-2„Největší umění spočívá ve správné kombinaci sladů a jejich poměrů v závislosti na požadované chuti piva. Čím více jich máte, tím je celý proces náročnější. Chtěli jsme tělnaté pivo, které i když je polotmavé není těžké, ale jiskrné. A povedlo se,“ spokojeně komentuje novou jedenáctku sládek pivovaru Holba ing. Luděk Reichl.

Použité slady pocházejí ze sladovny v Zábřehu na Moravě. Právě sem míří  proslulé a celosvětově vyhledávané sladovnické ječmeny z Hané. Slad významně ovlivňuje tělo a plnost chuti piva. A spolu s chmelem se podílí na vůni piva. Ta je u Polotmavé 11 příjemně chmelová s karamelovými až lehce kávovými tóny. Sympatická je také  nižší hořkost s kratším dozvukem a vysoký říz.

Nová 11 se chmelila natřikrát a v každé fázi chmelovaru se přidával jiný chmel. „Na konec chmelovaru jsme nechali to nejlepší a sice Žatecký poloraný červeňák. Do piva tak přechází méně hořkých látek a zůstává výrazné aroma chmele,“ říká Luděk Reichl. Polotmavá 11 potěší muže i ženy, je ideálním nápojem pro přátelská posezení a dobře se hodí ke světlému masu, sýrům i sladkých pokrmům. V prodeji  bude od začátku září v sudech a lahvích.

Pivovar Holba vaří pivo z horské vody z vlastních pramenů, tršického chmele a sladů z hanáckých ječmenů. Piva se tady vaří na předem danou stupňovitost tzn. že se hotové pivo nikdy neředí vodou, chemicky nedobarvuje ani nedosycuje oxidem uhličitým.