Zlaté jablko zakončilo rok 2017 s rekordními výsledky

Zlínské obchodní a zábavní centrum Zlaté jablko překonává v posledních pěti letech všechny ekonomické ukazatele. Jinak tomu nebylo ani v roce 2017, kdy zaznamenalo další nárůst obratu i počtu návštěvníků.

V prosinci dosáhlo také historicky nejvyšší hodnoty u denní návštěvnosti. A podle meziročního srovnání ukazuje i leden 2018 na mimořádně úspěšný rok, ve kterém centrum plánuje nejen velkolepé oslavy 10. výročí, ale i zahájení rozsáhlých investic.

Přes 6,75 mil. návštěvníků zavítalo v loňském roce do obchodního centra v samotném srdci Zlína, což je o 3,4 procenta více než v roce 2016. Tradičně nejsilnějším měsícem bývá prosinec, během kterého návštěvnost dokonce překračuje v posledních letech rekordní hodnoty v historii centra. „Dva dny před Štědrým dnem se návštěvnost vyšplhala téměř ke 42 000 návštěvníkům za den a o 4 000 lidí překročila rekord z roku 2016. Je to také úplně nejvyšší denní návštěvnost za celou dobu fungování centra,“ uvádí ředitel centra Jiří Kratochvíl. Mimořádně vysoká byla v prosinci také průměrná denní návštěva, která se pohybovala kolem hranice 26 000 lidí.

Zvýšení návštěvnosti s sebou nese také meziroční nárůst hrubého obratu centra, který dosáhl téměř deseti procent. „Rostoucí trend držíme v posledních pěti letech, ale je neuvěřitelné, že se každý rok jedná o hodnoty na úrovni 7 – 10%,“ doplňuje ředitel centra. V uplynulém roce byly otevřeny tři nové prodejny: kavárna COFFEESHOP COMPANY v přízemí, prodejna PAPÍRNICTVÍ+ nebo nové mycí centrum GOLDEN CAR v parkovacím domě. Na novinky se však mohou návštěvníci těšit i letos. „Do Zlatého jablka se nám podařilo získat koncept UGO SALATERIE, chystá se výstavba nového KFC a zmrzlinárny ADRIA GRANDE. Úpravy ale čekají také například MANUFAKTURU, NEOLUXOR BOOKS a připravujeme i otevření tří dalších nových prodejen,“ naznačuje Jiří Kratochvíl.

Rok 2018 ale bude pro Zlaté jablko hlavně rokem oslav 10. výročí od zahájení provozu centra. „Narozeniny si budeme připomínat už od začátku května, kdy se návštěvníci mohou zapojit do velké spotřebitelské soutěže,“ říká Jiří Kratochvíl a doplňuje: „Samotné oslavy potom vyvrcholí velkolepým narozeninovým víkendem s oslavami, které Zlín ještě nezažil. Od 11. do 13. května připravujeme pestrý program plný zvučných jmen a zábavy. Vybere si jistě každý“.

U příležitosti výročí se však nebude ve Zlatém jablku pouze slavit. Vedení centra plánuje letos  zahájit nejrozsáhlejší renovaci a úpravu vnitřních a venkovních prostor od jeho otevření, které by měly být kompletně dokončeny v roce 2019. „Investice odhadujeme ve výši 7 až 10 milionů korun a měly by pokrýt například kompletní rekonstrukci a rozšíření prostor toalet, včetně přebalovacího koutku a odkládacích skříněk. Chceme také obměnit vybavení a nábytek v hlavní galerii. Zásadních změn dozná také food court. Chystáme i kompletní výmalbu centra a podchodu a budeme také revitalizovat tři hlavní vstupy, vstup do podchodu i loga na fasádě,“ vyjmenovává ředitel obchodního centra a dodává, že se renovace dotkne také parkovacího domu: „Kromě výmalby, výměny svítidel a nového povrchu na střeše, chceme navíc instalovat kamery pro detekci SPZ vozidel a další pokladnu ve 2. patře. Tyto novinky by měly přispět ke zvýšení komfortu a urychlení placení našich zákazníků.“

Zájem o parkování v parkovacím domě s místy pro 270 automobilů a dobíjecí stanicí pro elektromobily se totiž také neustále zvyšuje. Počet parkujících vozidel narostl meziročně o další téměř 3 % a parkoviště tak bývá ve špičku plně vytížené. „V současné době pracujeme na projektu výrazného rozšíření parkovacích míst,“ naznačil Jiří Kratochvíl.

 

Zdroj: OZC Zlaté jablko

Praha, 6. března 2018