Zebra Technologies se stala vítězem ceny MedTech Breakthrough Award za rok 2018

Společnost Zebra Technologies, lídr na trhu vysoce odolných počítačů, čteček a tiskáren čárových kódů s pokročilými funkcionalitami oznámila, že se stala vítězem dvou cen, které uděluje nezávislá organizace MedTech Breakthrough. Ta oceňuje společnosti, technologie a produkty na globálním trhu zdravotnické péče a lékařské techniky.

Zebra Technologies získala ocenění „Nejlepší komplexní hardwarové řešení mHealth“ za mobilní dotykový počítač TC51-HC.  Druhým produktem, který získal ocenění „Nejlepší řešení pro zabezpečení sítě,“ je bezpečnostní řešení pro mobilní zařízení Lifeguard pro Android.

Posláním MedTech Breakthrough Award je ocenit špičkovou kvalitu, inovaci, tvrdou práci a úspěch v oblasti zdravotnictví a lékařských technologiích, včetně robotiky, klinické správy, komunikačních platforem ve zdravotnictví, angažovanosti pacientů, elektronických zdravotních záznamů (EHR), mHealth, lékařských přístrojů, zdravotních záznamů a mnoho dalších. Do letošního programu bylo přihlášeno více než 3 000 produktů z více než 12 zemí.

O vítězných produktech

Studie Zebra 2022 Hospital Vision zaznamenala rostoucí trend využívání mobilních přístrojů, jako jsou přenosné mobilní počítače, tablety, bezdrátové snímače čárových kódů a mobilní tiskárny v nemocnicích po celém světě.  Z dotázaných osob s rozhodovací pravomocí jich 72 procent říká, že mobilní zařízení zlepšují kvalitu péče o pacienty a poskytují lékařům nezbytné informace přímo u lůžka, čímž jim umožňují věnovat pacientovi více času. Pomáhají také snižovat chybovost.

Dotykový počítač TC51-HC se systémem Android od společnosti Zebra je stejně moderní a uživatelsky přívětivý jako klasické smartphony. Je vyroben z plastu ve zdravotnické kvalitě, navržený tak, aby odolával širokému spektru agresivních běžně používaných dezinfekčních prostředků. V oblasti enterprise produktů tedy není třeba dělat kompromis mezi designem a funkcionalitou.

Poskytovatelé zdravotní péče se spoléhají na dotykový počítač TC51-HC se systémem Android, který nahradí několik zařízení, jež byla předtím potřeba k provádění úkolů, jako jsou volání /odesílání textových zpráv spolupracovníkům, přijímání hovorů prostřednictvím ústředny, přístup k záznamům pacientů, skenování čárových kódů a zajištění přesnosti v oblasti záznamů o podávaných lécích.  Konsolidací těchto aplikací do jednoho zařízení mohou být úkoly prováděny jednoduše a efektivně.

Díky pokročilé technologii skenování může počítač TC51-HC číst rychle čárové kódy v lékárnách, laboratořích a na místě péče bez ohledu na to, zda jsou čárové kódy poškozené, špinavé nebo ve špatném stavu.

Prostřednictvím Zebra Mobility DNA, komplexnímu systému nástrojů pro vývoj a správu aplikací, disponuje model TC51-HC také Workforce Connect Push-To-Talk Express (WFC). WFC umožňuje lékařům provádět hlasovou komunikaci prostřednictvím bezdrátové sítě LAN, a to individuálně nebo ve skupinách, což umožňuje koordinovat a reagovat na měnící se potřeby v reálném čase a tím zlepšovat péči o pacienty.

Zebra LifeGuard pro Android je první volbou v oblasti bezpečnosti životního cyklu, která prodlužuje životnost mobilních počítačů se systémem Android, s podporou, která je důležitá pro podniková řešení.

LifeGuard pro Android, součást sady Zebra Mobility DNA a jeho jedinečný softwarový ekosystém pomáhá minimalizovat bezpečnostní rizika tím, že poskytuje pravidelné aktualizace zabezpečení operačního systému (OS), které rozšiřují bezpečnostní podporu, snižují celkové náklady na vlastnictví a prodlužují životnost mobilních zařízení společnosti Zebra.

Chris Sullivan, vedoucí oddělení Global Practice Healthcare, Zebra Technologies

„Jsme poctěni, že nás rada MedTech Breakthrough ocenila za naše přínosy v rámci klinické mobility a bezpečnostního řešení. Zebra je připravena poskytovat účelová řešení klinické mobility, která umožňují lepší spolupráci a komunikaci v oblasti péče o pacienty stejně jako ochranu citlivých dat o pacientech a nemocnicích.“

James Johnson, výkonný ředitel společnosti MedTech Breakthrough

„Mobilita a bezpečnost jsou naprosto zásadní součástí jakéhokoliv úspěšného plánu na implementaci zdravotních a medicínských technologií. Jsme potěšeni, že společnost Zebra Technologies byla oceněna v těchto důležitých oblastech a blahopřejeme jí k získání cen MedTech Breakthrough Awards ve zdravotnictví.“

 

Zdroj: PRAM Consulting s.r.o.

Praha, 27. července 2018