Závod Holledau zahájil provoz

Nový závod Holledau společnosti THIMM Verpackung v Bavorsku zahájil výrobu. Plánovaný termín byl přesně dodržen. Oficiální otevření proběhne v květnu.

V září 2015 společnost THIMM Verpackung slavila symbolický první výkop základů pro stavbu jednoho z nejmodernějších závodů na výrobu vlnité lepenky v Evropě. První etapa stavby o velikosti 26 000 m2 na pozemku o rozloze 90 000 m2 je dokončena. Po počátečním zkušebním provozu běží od února sériová výroba. Výrobní kapacita je 120 milionů m2 . Společnost THIMM do tohoto závodu dosud investovala celkem 60 milionů eur.

Tankred Pörner, jednatel THIMM Verpackung Süd: „Stavba i zahájení provozu proběhly přesně podle časového harmonogramu. Jsme rádi, že svým zákazníkům nyní můžeme dodávat zboží z jednoho z nejmodernějších závodů na výrobu vlnité lepenky v Evropě a že jim můžeme nabídnout rozsáhlé spektrum služeb.“

Firma THIMM Verpackung vyrábí v obci Wolznach prodejní a přepravní obaly z vlnité lepenky pro zákazníky z potravinářského i spotřebního průmyslu z jižního Německa a přilehlých exportních trhů. Výrobními technologiemi nejnovější generace, účinnými a vysoce automatizovanými procesy a flexibilní organizací orientovanou na zákazníka tak ve výrobě a prodeji obalů z vlnité lepenky nasadila vysoké měřítko. Pobočka Wolznach je optimálně umístěna v srdci Bavorska. Tento závod ideálně doplňuje stávající výrobní síť společnosti THIMM Verpackung.

V závodě Holledau pracuje 150 zaměstnanců. THIMM bude v tomto závodě vzdělávat studenty/učně v oboru průmyslový obchodník a technolog obalových prostředků.

 

Zdroj: THIMM Verpackung

Praha, 28. března 2017