Zásilkovna jen v loňském roce odbavila 7 milionu zásilek

Zásilkovna, známá česká společnost provozující rozsáhlou síť výdejních míst, oslavila velmi úspěšný rok 2017. Odbavila 7 milionů zásilek, což je o 84 % více než v předchozím roce, přičemž dosáhla i rekordního počtu 128 000 zásilek odbavených za jediný den.

Počet výdejních míst oproti loňsku navýšila z 920 na 1 430. Zásilkovna v současné době spolupracuje s 18 000 e-shopy a v roce 2018 plánuje další růst a velké množství inovací.

Stále silnější hráč na poli logistických služeb

Zásilkovna je ryze český logistický projekt Simony Kijonkové, který vznikl v roce 2010. Od té doby se vypracoval mezi nejúspěšnější společnosti v Česku, které poskytují komplexní logistické služby pro internetové obchody. Prostřednictvím Zásilkovny mohou domácí e-shopy posílat své zásilky také do Německa, Rakouska, Spojeného království, Maďarska, Bulharska, Polska či na Ukrajinu. „Rok 2017 pro nás znamenal velký růst a při pohledu do našich statistik máme oprávněné důvody ke spokojenosti. K stávajícímu počtu 920 výdejních míst jsme vytvořili 510 míst nových a jen v prosinci jsme zvládli odbavit jeden milion zásilek. V současné době máme 500 stálých zaměstnanců,“ uvádí Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny, a dodává: „I přes velmi pozitivní čísla rozhodně nehodláme usnout na vavřínech. Pro rok 2018 máme velké množství zajímavých plánů. Zatím mohu jmenovat například přítomnost platebních teminálů na každém výdejním místě, výraznější automatizaci při třídění zásilek a další výrazný růst v zahraničí, čímž podpoříme další export českých e-shopů.“

Ocenění pro zakladatelku a spolumajitelku Zásilkovny

Jedním z významných úspěchů Zásilkovny je také titul EY Podnikatel roku 2017 hlavního města Prahy, který vyhrála právě Simona Kijonková. Je to teprve druhá žena ve 13leté historii soutěže, která ocenění v Praze získala. „Ocenění si velmi vážím. Dokládá hlavně to, že Zásilkovna je nadprůměrně úspěšným projektem v oboru logistiky a že si získává stále větší renomé. Děkuji všem kolegům ze Zásilkovny za jejich skvělou práci, bez svého týmu bych tento titul nezískala,“ dodává čerstvá držitelka zmíněného ocenění.

 

Zdroj: Dark Side a. s.

Praha, 8. února 2018