Vychutnejte si SALIMA menu!

Potravinářský veletrh SALIMA oslaví letos jubilejní 30. ročník. Již po třicáté se tedy otevřou brány brněnského výstaviště, aby přivítaly odborníky, obchodníky i veřejnost. Po dvou letech čeká letošní návštěvníky mezinárodních veletrhů SALIMA/vinex-MBK-INTECO, které začnou 17. února 2016, opět několik změn a novinek.

První novinkou na veletrhu SALIMA je FESTIVAL MINIPIVOVARŮ, který proběhne pod záštitou Českomoravského svazu minipivovarů a ve spolupráci s TERMOTECHNIKA BOHEMIA, s.r.o., SQHM GASTRO a s vydavatelstvím časopisu Pivo, Bier & Ale,

Nově mají návštěvníci možnost vjet a zaparkovat přímo v areálu výstaviště. Vjezd vozidel návštěvníků do areálu výstaviště bude možný branou č. 4. Dále budou vozidla směrována na volnou plochu A. Odtud zamíří návštěvníci ke vstupu do areálu veletrhů přes pavilon V. Zde jsou umístěna registrační místa i pokladny pro zakoupení a výměnu vstupenek, resp. vstup na firemní pozvánky – pro celou pětici veletrhů SALIMA/vinex-MBK-INTECO-EMBAXPRINT. Stejně jako minulý ročník, bude i letos moci SALIMU navštívit, vedle odborníků i oborů znalá a veřejnost.

Návštěvníky čeká, podobně jako v minulých ročnících potravinářských veletrhů, oddělená prezentace technologií a finálních produktů. V obou křídlech historického pavilonu A se budou prezentovat potraviny české i zahraniční provenience, budou zde umístěny zahraniční účasti a stánky jednotlivých dodavatelů potravin, přísad, alkoholických i nealkoholických nápojů, cukrovinek, kávy, čaje a lahůdek. Naleznou zde ochutnávky vína i piva z minipivovarů.

Mezi nealko nápoji bude dominovat káva, na 360m² v tzv. CAFEE ZÓNĚ nabídnou zástupci firem nejrozmanitější druhy kávy různých chutí a vůní. Chybět nebude představení kvalitních druhů piva z českých pivovarů nebo ochutnávky nejlepších moravských vín.

Všichni, kteří budou chtít ochutnat kvalitní regionální potraviny a nápoje mohou navštívit expozici SZIF (Státní intervenční zemědělský fond) nebo expozici Jihomoravského kraje v pavilonu A1. Chutnat se také bude ve Škole Vaření hravě to, co se naučily vařit děti v kurzech. Na tyto degustace doporučujeme návštěvníkům veletrh navštívit v odpoledních hodinách – mezi 13.00 a 18.00 hodinou (v sobotu 20.2.2016 od 9.00 do 17.00 hod).

Odborní návštěvníci, kteří budou na veletrhu rozhodovat o budoucích obchodech, partnerství a spolupráci, ocení klidnější dopolední návštěvnický režim mezi 9.00 a 13.00 hodinou.

Potravinářské technologie budou k vidění v pavilonu „V“. Do komplexu mezinárodních potravinářských veletrhů patří i mezinárodní veletrh mlynářství, pekařství a cukrářství MBK a mezinárodní veletrh zařízení pro obchod, hotely a veřejné stravování INTECO. V rámci těchto veletrhů se prezentují přední výrobci a dodavatelé potravin a technologií pro potravinářské obory, mlynářství, pekařství, cukrářství, vinařství a zařízení pro obchod, hotely a veřejné stravování z 36 zemí z Evropy, Asie i Afriky.

Ve stejný den jako potravinářské veletrhy začíná veletrh obalů a tisku EMBAXPRINT.

V pavilonu „G1“ budou mít odborní návštěvníci možnost posuzovat nové technologie, materiály, technické parametry a srovnávat a vybírat tak v předstihu produkty a novinky z té nejširší a nejhodnotnější nabídky, kterou představí nejen tuzemští vystavovatelé. V rámci doprovodného programu bude část pavilonu patřit „živé“ balicí lince  PACKAGING LIVE 2016 – předvedení balicího procesu v praxi. Půjde o simulaci provozu – přípravu pro eventuální distribuci mražených pekárenských výrobků.

Odborníci ani široká veřejnost by si únorové veletrhy SALIMA-MBK-INTECO-VINEX-EMBAX-PRINTexpo neměli nechat ujít. Představení nových strojů a technologií, produktových novinek, kulinářských show, vaření live, ochutnávek a degustací v tak velkém rozsahu a na jednom místě se v horizontu příštích dvou let v Brně nebude opakovat.

SYBA je odborným garantem veletrhu EMBAXPRINT

V rámci spolupráce s Veletrhy Brno, poskytuje SYBA odbornou garanci veletrhu EMBAXPRINT 2016. Veletrhu, který je platformou pro předvedení novinek v oblasti obalů, obalových materiálů a balicích technologií pro český i slovenský trh.

OBALOVÝ INSTITUT SYBA pořádá v rámci doprovodného programu veletrhu EMBAXPRINT s ohledem na souběžně probíhající potravinářské veletrhy ve čtvrtek 18.2.2016 mezinárodní konferenci SAVE FOOD zaměřenou na balení potravin, svoji účast potvrdili vedle českých spíkrů i přednášející z Rakouska a Francie.

Více informací naleznete na: www.salima.cz  a www.embaxprint.cz.

 

Zdroj: SALIMA 2016

Praha, 12. února 2016