Všichni evropští dodavatelé Tesco jsou nyní ve spojení

Během dodavatelské konference Tesco v Budapešti Matt Simister, generální ředitel pro střední Evropu, všechny ujistil o tom, že se Tesco soustředí na podporu dodavatelů v boji s potravinovým odpadem a na nové způsoby využití nestandardních produktů. Názorným příkladem takové podpory je projekt Perfectly Imperfect, který umožnil neperfektní zeleninu zařadit do běžného prodeje.

Ovoce a zelenina ve výborné kvalitě se totiž často vyhazuje z důvodu nesplnění požadovaných kritérií na váhu, tvar či velikost. Tyto produkty jsou však společností Tesco od dodavatelů přijímány a nabízeny se slevou kolem 20 procent. Nabídka se mění v závislosti na sezonnosti. Společnost Tesco zároveň vyzvala všechny dodavatele, aby se zapojili do předvánoční potravinové sbírky pro lidi v nouzi.

“V Tescu nemáme čas na plýtvání, zavázali jsme se snížit množství potravinového odpadu. Jako jeden z největších maloobchodních prodejců potravin na světě hrajeme zásadní roli v celosvětovém boji proti plýtvání potravinami a tuto zodpovědnost bereme velmi vážně. Velmi rádi vidíme, že naši dodavatelé chtějí jít po této cestě s námi,” uvedl Matt Simister, generální ředitel Tesco pro střední Evropu.

Společnost také informovala o úspěšném srpnovém spuštění Dodavatelské sítě. Hlavním cílem vylepšené verze interaktivní platformy je podpora spolupráce, inovací a udržitelnosti napříč středoevropskými dodavateli i dodavateli, které má společnost po celém světě.  Dodavatelská síť pomůže Tesco partnerům sdílet příležitosti a výzvy v poskytování kvalitních, cenově dostupných a udržitelných produktů zákazníkům společnosti Tesco. Členové se mohou spojit s týmy Tesco i dalšími dodavateli a navzájem se od sebe učit a to ve střední Evropě i jinde ve světě.

„Po uplynutí dvou měsíců od zahájení naší platformy můžeme být opravdu spokojení, že středoevropští dodavatelé mají takový zájem připojit se k naší síti a využít nové příležitosti. Naší vizí je vybudovat silná partnerství mezi Tescem,“ říká Jamie Walker, produktový ředitel Tesco pro střední Evropu.

Pro společnost Tesco je úzká spolupráce s dodavateli klíčová. Ve střední Evropě společnost vytvořila specializovaný tým odpovědný za podporu komunikace mezi partnery. Nyní se mohou dodavatelé jednou ročně připojit ke středoevropské konferenci dodavatelů organizované v různých zemích. Letošní konference se zúčastnilo téměř 1500 dodavatelů z Polska, České republiky, Slovenska a Maďarska. Pro kontinuální zajištění informovanosti, obchodní partneři obdrží informační bulletiny dodavatelů a v případě jakýchkoli otázek či potíží mohou využít Linku pomoci pro dodavatele.

 

Zdroj: Tesco Stores ČR

Praha, 16. října 2017