V prvním pololetí prodloužily firmy v P3 parcích smlouvy v objemu 99 000 m2

Firmy, které působí v logistických parcích P3, rostou a chtějí v nich pokračovat i nadále. Své nájemní smlouvy s P3 Logistic Parks prodloužily tři čtvrtiny klientů.

HOPI v P3 Prague D1Globálně tak objem navazujících smluv za rok 2016 činí 716 000 m2 Mezi nejvýznamnější nájemce v České republice, jejichž spolupráce s P3 bude pokračovat i do budoucna, jsou Alza, logistická firma Hopi, výrobce bazénů, saun a bazénového vybavení Marimex nebo Skanska.  V prvním pololetí letošního roku P3 v České republice obnovila smlouvy na 99 000 m2, což je v porovnání se stejným obdobím loňského roku 167% nárůst.

Za poslední dobu nejvýznamnější prodloužení smlouvy realizovala P3 společně s logistickou společností HOPI v parku P3 Prague D1, ve kterém tato společnost působí již 11 let. Od roku 2006 HOPI a P3 potvrdily vzájemnou spolupráci již potřetí. Rozlohou se přitom jedná o rekordních 46 000 m2.

Důvěra nahrává dlouhodobým vztahům

„Dlouhodobou spolupráci a vzájemnou spokojenost přisuzujeme především vzájemné důvěře, která je postavena především na faktu, že nejsme jen developer, ale že parky vlastníme a spravujeme. S našimi klienty jsme tak po celou dobu v úzkém kontaktu a okamžitě můžeme reagovat na jejich měnící se požadavky,“ přibližuje tajemství úspěchu Tomáš Míček, ředitel P3 pro Českou republiku.

Takovým příkladem je i spolupráce se společností Marimex, která na českém trhu patří mezi největší dodavatele zboží a služeb v oblasti bazénové a relaxační techniky. Když Marimex nutně potřeboval zvětšit skladové kapacity, P3 mu flexibilně nabídla přestěhování v rámci parku P3 Prague D1 z haly DC1 o rozloze 3 500 m2 do budovy DC3 o ploše 5 000 m2.

Smlouvy prodlužuje sektor e-commerce i výroby

Další významné znovuuzavření smlouvy zaznamenala P3 v oblasti e-commerce v parku P3 Prague Horní Počernice, kde už od roku 2012 působí Alza, největší internetový prodejce elektroniky v ČR. Za tu dobu Alza ve dvou budovách vybudovala velkou provozovnu s Alza Drive. Alza pokračuje v nájmu na ploše o celkové výměře 14 100 m2, přičemž 13 000 m2 zaujímají sklady a zbylých 1 100 m2 připadá na kanceláře.

V populárním hornopočernickém parku působí i společnost Skanska, která sem umístila svůj závod Lehkých obvodových plášťů, zabývající se výrobou moderních lehkých fasád. „Letos pokračujeme s novou nájemní smlouvou na více než 3 800 m2 prostor pro výrobu a skladování, 700 m2 venkovních skladových ploch a téměř 900 m2 kanceláří. Pracuje zde více než 130 zaměstnanců včetně managementu a desítek designerů.  K práci potřebujeme administrativu, logistiku, design i výrobu, to vše park P3 Prague Horní Počernice splňuje,“ říká Ondřej Svatoň, mluvčí Skanska.

„Skanska sídlí v našem parku již šestým rokem a své výrobky distribuuje do stále více zemí po celé Evropě. Velmi nás těší, že můžeme našim zákazníkům nabídnout takové lokality, které bezezbytku naplní jejich představy a pomohou jim růst, protože díky tomu se pak můžeme rozvíjet i my,“ dodává Tomáš Míček.

 

Zdroj: Ogilvy Public Relations

Praha, 7. července 2017