Tesco vyhrálo soutěž Kornspitz roku 2015

Společnost Tesco Stores ČR se stala vítězem již dvanáctého ročníku celostátní soutěže Kornspitz roku 2015. Druhé místo obsadila United Bakeries a třetí pekárna Pane, Dolní Bousov. Byla vyhlášena také speciální cena backaldrin, kterou získala Marie Jungrová, provozovatelka cukrárny v Libušíně.

Soutěže Kornspitz roku 2015 se letos zúčastnilo 26 pekáren z celé České republiky. Vítězný Kornspitz byl upečen v hypermarketu Tesco v Mladé Boleslavi pod vedením Jaroslava Heptnera, produktového specialisty společnosti Tesco Stores ČR. Tesco se v soutěži umístilo i vloni, kdy skončilo na druhém místě.

O konečném pořadí tradičně rozhodli sami pekaři, kteří hodnotili vzhled a chuť Kornspitzů. „Výhra v soutěži nás těší. Jsem rád, že i v našich pekárnách lze upéct první místo. Náš vítězný Kornspitz byl upečen podle receptury, kterou používáme na všech našich pekárnách v České republice,“ řekl Jaroslav Heptner.

 

Dodal, že díky tomuto úspěchu není vyloučeno, že se bude Kornspitz péct i ve slovenských pekárnách Tesca. Pro samotné pekaře je soutěž Kornspitz roku prestižní. „Vidí, jak jednotlivé výrobky uspějí u veřejnosti. Každý je samozřejmě hrdý na to, co vyrábí, každopádně na soutěži se pekaři v přátelské atmosféře mohou i inspirovat konkurencí. Soutěž pořádáme každoročně a jsme rádi, že je o ni z řad pekáren stále velký zájem,“ konstatoval Petr Mach, jednatel pořádající společnosti backaldrin. Hlavní myšlenkou soutěže je využití soutěživosti k udržení vysoké úrovně kvality Kornspitzů.

 

Zdroj: Tesco Stores ČR a.s.

Praha, 21. října 2015