Společnost Brazzale Moravia a.s. připravila pro zaměstnance speciální Baby Bonus

Společnost Brazzale Moravia a.s., která patří do italské sýrařské skupiny Brazzale, zavádí Baby Bonus – speciální příspěvek za každé dítě narozené kterémukoliv ze zaměstnanců.

Příspěvek ve výši 25 000 korun, který přibližně odpovídá průměrnému platu zaměstnanců firmy, bude vyplácen za každého narozeného potomka v době trvání pracovního poměru ve společnosti alespoň jednoho z rodičů.

Zavedení Baby Bonusu oznámili italští majitelé největší sýrárny v České republice, kteří obdobný příspěvek zavedli také v mateřské firmě v Itálii. „Touto iniciativou chceme jednak pomoci novým rodičům při ekonomických výdajích, ale zejména si přejeme, aby cítili, že máme radost, když se jim daří realizovat jejich životní plány, jež mají být vždy na prvním místě. Chceme tím také vyjádřit, že firma s nadšením vítá nově narozené děti a organizačně se zařídí tak, aby zaručila novým rodičům co nejklidnější využití rodičovské dovolené. Přejeme si, aby toto gesto bylo užitečné a aby se v budoucnu našim zaměstnancům narodilo tolik dětí, že bychom, míněno samozřejmě s nadsázkou, mohli tohoto kroku třeba i litovat. Chceme dát našim spolupracovníkům najevo, že s nimi sdílíme jejich rodičovské radosti,“ uvedl spolumajitel firmy a prezident skupiny Roberto Brazzale.

Podmínkou čerpání nového bonusu je dovršení alespoň dvou let práce ve společnosti před či po narození dítěte, a to u jednoho z rodičů, otce či matky, ať už pracují v litovelském závodě, kde se ručně vyrábějí desítky druhů sýrů a dalších produktů z mléka, anebo v řetězci La Formaggeria Gran Moravia čítajícím devatenáct prodejních míst po celé České republice. U každého z následujících dětí bude mít zaměstnanec nárok na Baby Bonus po dovršení alespoň jednoho dalšího roku práce u společnosti. Prémie bude přiznána i v případech adopce.

Zaměstnanci krok vedení oceňují, obzvláště ti, kteří přírůstek do rodiny právě očekávají nebo v dohledné době plánují. „Toto rozhodnutí firmy mě opravdu potěšilo. Již brzy čekáme první dítě a takový bonus při jeho narození naší rodině určitě přijde vhod. Jsem opravdu ráda, že firma tyto kroky dělá. Znamená to pro mě, že jsou pro ni její zaměstnanci důležití,“ uvedla zaměstnankyně Vendula Polívková, které se miminko narodí už letos na jaře.

Nový příspěvek může využít kterýkoliv z celkového počtu 315 zaměstnanců v pracovním poměru na dobu neurčitou. V litovelském závodě v současnosti pracuje 205 z nich, v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia pak dalších 110, převážně žen. Jejich průměrný věk se pohybuje kolem 37,5 roku. Aktuálně ve společnosti pracuje 250 zaměstnanců ve věku do 45 let, z toho 111 žen.

Česko-italská společnost Brazzale Moravia se sídlem v Litovli na Olomoucku je dnes nejznámější a největší českou sýrárnou. Čerstvost, jedinečná chuť, tradice a kvalita jsou největšími devizami firmy, která denně zpracuje až půl milionu litrů kvalitního českého mléka a staví především na špičkové italské technologii a ruční výrobě sýrů.

Tím dlouhodobě nejoblíbenějším je extra tvrdý dlouho zrající sýr Gran Moravia, kterého moravští sýraři denně ručně vyrobí až 30 tun. Vyhledávaná lahůdka dozrává ve skladech v Litovli i v Itálii a českým zákazníkům se spolu s litovelskými čerstvými, ale také s italskými specialitami nabízí v podnikových prodejnách La Formaggeria Gran Moravia po celé republice.

 

Zdroj: Brazzale Moravia a.s.

Praha, 3. března 2017