Spicymama, Loving Hut a Bombay Express expandují, Češi si stále více potrpí na exotické chutě

Obchodní centrum Quadrio otevře v září v zcela novém kabátě své 1. patro o rozměru přibližně 3 500 m2 s nabídkou 6 nových konceptů restaurací. Kromě Vapiana a Creperie, které otevřely své dveře 1. srpna, se zde představí také Spicymama, Loving Hut nebo Bombay Express. Pronájem prostor zajistila realitně poradenská společnost Cushman & Wakefield.

VAPIANO Quadrio PrahaQuadrio reaguje na aktuální požadavky klientů, kteří žádají pestrou nabídku v oblasti gastronomie. Široká nabídka restaurací v obchodních centrech se stává tahounem úspěšnosti a jejich procento podílu se neustále rozšiřuje. V Česku je to průměrně 5-10%. Dle odhadu společnosti Cushman & Wakefield poroste na 10-15 %. Quadrio v průběhu léta, za nepřerušeného provozu centra, začalo rekonstruovat 1. patro. Od září zde nabídne zcela novou gastro zónu. Ocení ji rovněž zaměstnanci kanceláři, kteří v kancelářské části Quadrio sídlí.

„Obchodní centrum Quadrio je situované na dopravním uzlu v centru Prahy, jehož návštěvnost za 1. pololetí vzrostla o téměř 10% ve srovnání s rokem 2016. Rozhodnutí rozšířit nabídku v oblasti gastronomie, po které je vysoká poptávka zvláště v takto exponovaných lokalitách, je na místě. Je to správný krok i s ohledem na měnící se potřeby návštěvníků. Trendem je také větší rozmanitost, která umožní nabízet zajímavé koncepty, kde se klade důraz na autentičnost a čerstvost nabízených pokrmů. Na oblibě roste právě exotická kuchyně“, říká Zdeněk Zádrapa, specialista na pronájem maloobchodních prostor se zaměřením na gastronomii a volnočasový sektor ve společnosti Cushman & Wakefield.

Návštěvníci obchodního centra Quadrio si budou moci vybrat ze široké nabídky restaurací, které na ně čekají v nově zrekonstruovaném patře. Jako první se 1. srpna představil nový koncept čerstvé středomořské kuchyně, který do Česka přivezla světově známá síť restaurací VAPIANO. Dalším zbrusu novým nájemcem je Spicymama, restaurace zaměřená na tzv. „fusion street food“ inspirovaná asijskou kuchyní. Na své si přijdou i milovníci veganské kuchyně. Mezinárodní řetězec Loving Hut otevře svou již šestou pobočku v Praze právě v Quadrio. Nabídku autentických jídel rovněž doplní již čtvrtá pobočka restaurace Bombay Express. Nebudou chybět ani zavedené značky jako McDonald’s. Znovu se návštěvníkům otevřel i původní nájemce Creperie, a to v novém trendy interiéru.

 

Zdroj: Cushman & Wakefield

Praha, 14. září 2017