Slivovice z Moravy získala bronz ze San Francisca

Malá rodinná destilerie Kleiner se sídlem v Žešově, nedaleko Prostějova, která vyrábí malosériové limitované edice pravých ovocných destilátů inspirovaných přírodou, slaví první velký celosvětový úspěch.

Kleiner Wild Pin 1Její exkluzivní ovocný destilát Wild Pin (divoký špendlík) získal bronzovou medaili v kategorii ovocných destilátů na nejrespektovanější a nejvlivnější soutěži lihovin na světě San Francisco World Spirits Competition, jejíž 16. ročník se konal od 16. do 20. března v Hotelu Nikko v centru amerického San Francisca. Letošního ročníku soutěže se zúčastnil rekordní počet 1899 vzorků lihovin z celého světa, které v rámci anonymního slepého testování hodnotila 39 členná porota uznávaných nezávislých expertů a degustátorů.

„Z tohoto mezinárodního ocenění máme samozřejmě obrovskou radost a vidíme, že naše práce má smysl. Je to další utvrzení správné cesty, kterou jsme se jako malá rodinná destilerie rozhodli vydat,“ říká k ocenění Jan Kleiner, zakladatel a majitel Distillery Kleiner, a dodává: „Elegantní ovocný Wild Pin je výsledkem destilace v souladu s přírodou. Je ukládán ke zrání do kameninových nádob po dobu 3 let ve sklepení, což umožňuje vytvoření té nejjemnější pálenky. Pouze přirozeným procesem je zachycen konečný panenský punc přírody.“

 

Wild Pin (divoký špendlík) roste volně jako keř v místním regionu na okraji polních cest nebo rybníků. Díky opravdu extrémní náročnosti trvá ruční sklizeň 4 – 6 týdnů při dosažení maximální vyzrálosti ovoce. Wild Pin je fermentován a destilován oproti pálence Silver Plum včetně pecek, za použití trojstupňové destilace, kdy bylo destilační zařízení upraveno dle dlouholetých zkušeností a potřeb. Tento sametově hladký destilát Wild Pin je uložen po dobu tří let do kameninových nádob k dosažení jeho plné zralosti. Elegantní ovocný Wild Pin je výsledkem destilace v souladu s přírodou kdy každá šarže podstoupí 1365 dní zrání.

Vůně: svěží s elegantním aroma dané odrůdy

Chuť: jemná sladkost, která se snoubí s lehkým nádechem marcipánu.

43 % alkoholu, luxusní lahev 0,7 l, prodejní cena: 1600 Kč.

 

Zdroj: ACCEDO Czech Republic

Praha, 13. dubna 2016