Retail Park Most změnil majitele

Investiční fond Focus Estate Fund koupil od společnosti TK Development nákupní park Retail Park Most o celkové rozloze 6 471 m2. Jedná se o třetí investici fondu do komerčních nemovitostí. V portfoliu dříve nakoupených projektů jsou Retail Park Centro Ostrava v České republice a Galeria Sandomierz v Polsku. Pronájem centra Retail Park most zajišťuje společnost Cushman & Wakefield.

„Je to naše první akvizice projektu s relativně vysokou mírou neobsazenosti. Naším úkolem bude remodeling centra a tím zvýšení výnosnosti o 12 až 15 %. Jako jeden z prvních projektů plánujeme správně uspořádat dopravní i pěší dostupnost. Přípravné práce již započaly. Naším hlavním cílem je zvýšení návštěvnosti centra a zisku našich nájemců,“ řekl Maxim Shkolnik, partner Focus Estate Fund.

Prodávající společnost TK Development (Dánsko) v transakci zastupovala právní kancelář Dentons. Na straně kupujícího byli konzultanti  KYHOS Real Estate s právníky z Kocián Šolc Balaštík (KŠB).  Financování projektu poskytla Raiffeisen Bank (Česká republika).

„Prodej je v souladu s naší strategií developerské společnosti s portfoliem maloobchodních projektů. V tomto případě se kupujícím Retail Parku Most stal profesionální nemovitostní investiční fond, který jej bude moci dále rozvíjet,“ řekl Mogens Pedersen, generální ředitel TK Development.

„Nedávno jsme zahájili spolupráci s Focus Estate Fund v oblasti zajištění  pronájmu Retail Parku Most. Jelikož jsme již v jednání s významnými nájemci, máme důvod k optimismu. Věříme, že nová strategie řízení provozu centra vytvoří stabilní poptávku jak ze strany nakupujících, tak i ze strany obchodníků,“ říká Martin Kubín, seniorní konzultant v oddělení Retail Warehousing, Cushman & Wakefield.

Retail Park Most se nachází v komerční zóně na okraji města. Most má 67 tis. obyvatel a leží zhruba 40 km od česko-německé hranice. Retail Park je v provozu od roku 2009. Hlavními nájemci obchodního centra jsou značky: Sportisimo, Venator, Auto Kelly, Breno , Cyklo World, Pet Shop a Phase.

Praha, 25. října  2017