Řemeslným chlebem roku 2018 je Odkolkův pecen

Odkolkův pecen z produkce United Bakeries získal titul Řemeslný chléb roku 2018 na letošních Dnech chleba v Pardubicích. Rozbil tak klišé, že dobrý řemeslný chléb umí upéci pouze malí výrobci.

O absolutním vítězi soutěže v anonymním hodnocení chlebů z malých, středních i velkých pekáren rozhodla odborná porota. Ta hodnotila vzhled, chuť, tvar, střídu a kvalitu kůrky.

Odkolkův pecen 1000 g (na snímku), který je dodávaný na pulty i v krájené balené verzi v poloviční gramáži 500 g, vychází z původních receptur nejslavnějšího českého pekaře Františka Serafína Odkolka! Tradiční žitný kvásek, žádné konzervanty, podíl lidských rukou na výrobě, dlouhá trvanlivost a především – skvělá chuť! To jsou zásadní benefity chleba se značkou, která je tady už od roku 1850

Společnost UNITED BAKERIES, a.s., je přední skupinou českého pekárenského trhu. Pod obchodními značkami Odkolek, Delta, Cerea a Toasttip zásobuje rovnoměrně celé území České republiky ze třinácti regionálních pekáren. Všechny pekárny jsou držitelem prestižní mezinárodní certifikace bezpečnosti potravin FSSC 22000.

 

Zdroj: UNITED BAKERIES, a.s.

Praha, 8. června 2018