Přijměte výzvu v Diamantové lize kvality

Chtěli byste zjistit, jak jste na tom s kvalitou služeb a prodeje vy v porovnání s konkurencí? Máte se čím prezentovat a nebojíte se porovnat síly v prestižním klání? Pak určitě zbystřete. Stále ještě trvá možnost – konkrétně do 20. srpna – přihlásit se do třetího ročníku soutěže Diamantová liga kvality 2018, která oceňuje nejlepší prodejny v České republice.

Zaregistrovat se můžete na stránkách Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR – www.socr.cz.

Soutěž je založena na objektivním hodnocení dle celé řady parametrů, mezi nimiž nechybí úroveň služeb zákazníkům, kvalita a čistota prodejního prostředí, vzhled prodejen, ochota personálu, nabídka zboží či dodržování legislativních požadavků při prodeji. Je společným projektem Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR a Ministerstva průmyslu a obchodu, který byl na podzim 2015 zařazen do Programu Česká kvalita. Program podporuje vláda České republiky a je součástí Národní politiky kvality.

V prvním ročníku v roce 2016 byly hodnoceny maloobchodní prodejny s převahou sortimentu potravin. Cenu Držitel ocenění Diamantové ligy kvality a právo používat ochrannou známku po dobu dvou let získalo na slavnostním galavečeru za účasti členů vlády a dalších významných hostů 17 z nich. Některé si navíc odnesly i Zvláštní cenu prezidentky SOCR ČR a Cenu za vynikající kvalitu České společnosti pro jakost.

Ve druhém ročníku v roce 2017, rozšířeném o prodejny s nepotravinovým sortimentem, obdrželo Cenu Držitel ocenění Diamantová liga kvality celkem 36 z nich.

Letošní ročník doznal dalšího rozšíření, konkrétně o soutěžní kategorii Prodejny malo-formátového typu. Do ní spadají venkovské prodejny, nacházející se v sídlech do 3000 obyvatel, a specializované prodejny, což jsou prodejny s úzce specializovaným sortimentem (např. pultový prodej elektro, květinářství apod.).

Za účelem dalšího zatraktivnění soutěže a získání širšího spektra soutěžících byla zavedena také speciální kategorii, kterou je zákaznická nominace oblíbené prodejny. Hlasování bude probíhat na stránkách mediálního partnera Diamantové ligy kvality, kterým je deník E15, s podporou deníku Blesk a dalších médií.

 

Praha, 29. července 2018