Plzeňská Olympia dostane investice padesáti milionů korun

Realitní skupina CPI Property Group (dále CPI PG) se pouští do modernizace obchodního centra Olympia Plzeň. Zákazníci největšího nákupního centra Plzeňského kraje se již ke konci roku mohou těšit na rozšířenou a výrazně modernizovanou gastro zónu, dětský koutek a nové toalety v obou patrech. Celková investice do centra, které CPI PG v březnu loňského roku koupilo od společnosti CBRE Global Investors, dosáhne padesáti milionů korun.

Olympia Plzeň byla otevřena v roce 2004 a za dobu svého provozu proběhla dostavby multikina v roce 2006. Po čtrnácti letech provozu tak jde o první zásadní investici do modernizace. Nejvýraznější proměnou projde gastro zóna, která se dočká rozšíření. Prostor pro nové gastronomické nájemce a také místa pro sezení získá centrum díky zastavění nepoužívané terasy.

Součástí rekonstrukce je rovněž modernizace vybavení gastro zóny a vytvoření různých typů sezení vhodných jak pro pracovní oběd, tak pro rodinnou večeři s dětmi. Přesunutí a tím pádem i nové podoby se dočká dětský koutek. „Investice značným způsobem vylepší komfort, atmosféru a kapacitu gastro zóny. Proběhne kompletní výměna povrchů, osvětlení, nábytku, navýšení kapacity sezení o 100 míst a otevření nové restaurace typu running sushi. Při rekonstrukci myslíme na jednotlivce, rodiny, ale i nejmenší děti, pro které jsme připravili pohodlnou a krásnou část. Spojením atraktivních přírodních dekorů s dostatkem zeleně chceme vytvořit příjemné prostředí,“ říká k modernizaci Ondřej Křivanec, Asset Manager CPI PG.

Práce na modernizaci začaly v druhé polovině června a budou probíhat takřka výhradně ve večerních hodinách mimo otevírací dobu obchodů. Chod centra tedy nebude zásadně omezen. „Modernizace nám pomůže upevnit postavení Olympie jakožto nejvýznamnějšího regionálního centra. Rozšiřování plochy gastro zón a počtu nájemců z kategorie Food & Beverage je celosvětovým trendem. V rámci našich obchodních center se modernizace gastro zóny dočkala pražská centra Quadrio a Fénix, pracujeme na Olympii Teplice a další modernizace plánujeme,“ vysvětluje Petr Brabec, Head of Asset Management Shopping Centres v CPI PG.

V roce 2018 plánuje CPI PG investovat do obchodních center částku přesahující jednu miliardu korun. Stejnou částku realitní skupina, která je největším provozovatelem obchodních center v České republice, investovala v loňském roce. Hlavní vlna modernizací je plánována na roky 2019 a 2020. V portfoliu CPI PG je celkem 15 obchodních center v Praze, Brně, Mladé Boleslavi, Kolíně, Hradci Králové, Jihlavě, Českých Budějovicích, Plzni, Liberci a Teplicích.

 

Zdroj: CPI PROPERTY GROUP

Praha, 28. června 2018