Petr Pavlík posílí od června nejvyšší vedení společnosti Ahold

Petr Pavlík (45) se stane od června členem nejvyššího vedení společnosti Ahold v České republice na pozici SVP Marketing, Format & Merchandising. Již od začátku února se bude Petr Pavlík podílet na rozsáhlém nástupním programu a bude také zapojen do plánování veškerých obchodních aktivit.

Od června pak Petr Pavlík převezme pozici od Sebastiaana de Jonga, který se v rámci společnosti přesune do skupiny Ahold.

Petr_Pavlik
Petr Pavlík

„Jsem rád za tuto novou kariérní výzvu připojit se k týmu Albert. Jako lídr retailu na domácím trhu přináší Albert každý den svým zákazníkům vysoce kvalitní produkty po dobu posledních 25 let. Kromě toho je Albert jedním z největších zaměstnavatelů s 17 tisíci kolegy po celé České republice a v posledních dvou letech byla společnost také oceněna prestižní Národní cenou kvality,“ říká Petr Pavlík. Také oceňuje projekty z oblasti společenské odpovědnosti a odpovědného podnikání. „Jednou z mých priorit bude posílení dlouhodobých obchodních partnerství s lokálními dodavateli. Sleduji také aktivity Nadačního fondu Albert a projektu Zdravá 5 a těším se na budoucí spolupráci i v této oblasti.“

Před plánovaným nástupem do společnosti Ahold vedl Petr Pavlík po více než 5 let plzeňskou likérku Stock Plzeň – Božkov jako generální ředitel. Současně vedl obchodní sdružení výrobců lihovin, které přispívalo k potírání černého trhu s lihovinami.

Předtím pracoval v londýnské centrále potravinářského a drogistického giganta Reckitt Benckiser s globální odpovědností a vedl také dceřiné firmy v Belgii a Lucembursku.

Během prvních deseti let své kariéry pak Petr působil na různých marketingových a obchodních pozicích v nadnárodní společnosti Procter & Gamble.

„Jsem rád, že se mohu připojit k tak komplexní roli v Albertu s více než 17 tisíci kolegy, 300 obchody a třemi distribučními centry. Mým cílem je v Aholdu přispět k navrhování strategií, které budou předjímat a odpovídat na změny chování zákazníků včetně vyšší poptávky českých spotřebitelů po kvalitním a cenově dostupném zboží,“ dodává Petr Pavlík.

Petr Pavlík se ve volném čase věnuje rodině. Jeho největším koníčkem je lední a in-line hokej, motorka a cyklistika.

 

Zdroj: AHOLD Czech Republic, a.s.

Praha, 17. ledna 2016