Park P3 v Lovosicích má svého prvního nájemce

Průmyslový developer P3 už má pro svůj nový park v Lovosicích prvního nájemce.  Bude jím francouzská společnost FM Logistic, pro kterou již letos otevřel halu v P3 Prague D11 a dvě další v Polsku. V Lovosicích jí na míru připraví prostor o výměře zhruba 30 000 m² v největší hale plánovaného areálu. Celková plocha pronajímaná společností FM Logistic ve skladech P3 napříč Evropou tak dosáhne téměř 110 000 m2

Výstavbu nového logistického parku na okraji Lovosic oznámila P3 letos v srpnu. Průmyslový developer brzy získal pro tuto lokalitu svého prvního zájemce o BTS výstavbu. Francouzská logistická společnost FM Logistic do budoucna zamýšlí využít celou plochu plánovaného Big Boxu, a provozovat zde multizákaznickou platformu zaměřenou na e-commerce aktivity pro německý trh. Big box by měl nabídnout celkem až 90 000 m², bude dominantou celého parku.

Obě společnosti navazují na dlouhodobou spolupráci. P3 již pronajímá FM Logistic haly nejen v České republice, ale také v Rumunsku a Polsku. „Park P3 Lovosice bude již šestou lokací, kde se FM Logistic spolehne na naše služby,“ potvrzuje Tomáš Míček, ředitel P3 pro Českou republiku. Hala pro FM Logistic v P3 Lovosice se začne stavět na přelomu roku a dokončení se předpokládá v polovině příštího roku.

FM Logistic se zabývá logistikou pro obchodní řetězce, výrobce potravin, parfémů, kosmetiky či léčiv a zdravotnických produktů. Působí ve 12 zemích světa a na třech různých kontinentech zaměstnává přes 23 tisíc lidí. Mezi klienty společnosti patří například Unilever, Billa, L´Oréal nebo Nestlé. Poslední jmenované firmě společnost poskytuje logistické služby i v již zmiňovaném parku P3 Prague D11.

Tender na tento projekt, ze kterého vyšel jako nejlepší partner pro FM Logistic developer P3, zajišťovala společnost CBRE.

Nový logistický park o celkové rozloze budov téměř 130 000 m2 připravuje průmyslový developer P3 na okraji Lovosic s dobrým napojením na exit 45 a exit 48 z nedávno dokončené dálnice D8. Atraktivitě parku nahrává i potenciál nedalekého železničního překladiště a také přístavu na Labi. Regionu s vyšší nezaměstnaností by mohl přinést až tisícovku pracovních míst.

 

Zdroj: Ogilvy Public Relations

Praha, 15. listopadu 2017