Oslavte s námi jubileum!

Jubilejní, již třicátý potravinářských veletrh SALIMA 2016 se blíží. Za necelý měsíc se otevřou brány brněnského výstaviště, aby přivítaly odborníky, obchodníky a poučenou veřejnost na mezinárodních potravinářských veletrzích SALIMA/VINEX, MBK a INTECO, které proběhnou v termínu od 17. do 20. února 2016 na brněnském výstavišti. Souběžně s těmito veletrhy bude probíhat mezinárodní veletrh obalů a tisku EmbaxPrint.

Stejně jako na Salimě v roce 2014 bude oddělená prezentace technologií a finálních produktů. V pavilonu „A“ se budou prezentovat potraviny české i zahraniční provenience, budou zde umístěny zahraniční účasti a stánky jednotlivých dodavatelů potravin, přísad, alkoholických i nealkoholických nápojů, cukrovinek, kávy, čaje a lahůdek. Naleznete zde ochutnávky vína i piva z minipivovarů. Svá zastoupení zde budou mít i státní instituce jako MZe ČR, PK ČR a SOCR ČR.

festival_210x297 bez orezu (3)Odborná sekce veletrhu SALIMA podávající dokonalý přehled o zpracovatelském průmyslu v zemích střední a východní Evropy bude instalována v pavilonu „V“. Do komplexu mezinárodních potravinářských veletrhů SALIMA patří i mezinárodní veletrh mlynářství, pekařství a cukrářství  MBK a mezinárodní veletrh zařízení pro obchod, hotely a veřejné stravování INTECO. V rámci těchto veletrhů se prezentují přední výrobci a dodavatelé potravin a technologií pro potravinářské obory, mlynářství, pekařství, cukrářství, vinařství a zařízení pro obchod, hotely a veřejné stravování z celého světa. Pravidelně prezentuje nejnovější trendy ve všech uvedených oborech a patří mezi přední mezinárodní obchodní setkání pro RETAIL i HORECA oblast. Na únorovém veletrhu SALIMA se představí více jak 400 vystavovatelů a značek nejen z Evropy, ale i z Afriky a Asie. Jejich abecední seznam naleznete na webových stránkách salima.cz .

Novinkou na veletrhu SALIMA bude FESTIVAL MINIPIVOVARŮ, který pod záštitou Českomoravského svazu minipivovarů a ve spolupráci s TERMOTECHNIKA BOHEMIA, s.r.o., SQHM GASTRO a s vydavatelstvím časopisu Pivo, Bier & Ale, proběhne v rámci potravinářských veletrhů Salima. V dlouhém křídle pavilonu „A“ brněnského výstaviště, budou mít možnost znalci pivního moku a odborníci z potravinářské branže ochutnat více jak 100 druhů piv od 35 českých a slovenských „minipivovarníků“. Někteří dokonce pro tuto příležitost, uvaří speciální piva. V průběhu FESTIVALU MINIPIVOVARŮ budou, na malém podiu, probíhat přednášky známých osobností minipivovarnického oboru, představí se Českomoravský svaz minipivovarů, který pod sebou sdružuje více jak 300 minipivovarů a dojde i na předávání ocenění České a Moravské pivní koruny 2016.

Mimo pivo, mohou návštěvníci v pavilonu „A“ degustovat i vybrané vzorky vína a u ostatních vystavovatelů budou probíhat ochutnávky a testovací prodej potravin a nápojů.

Potravinářské veletrhy doplňuje i mezinárodní veletrh obalů a tisku EmbaxPrint, který bude probíhat od 17. do 19. února v pavilonu „G“. Spojení potravinářských veletrhů s veletrhem EmbaxPrint se osvědčilo i v minulých ročnících a hlavním důvodem je, že vysoké procento produkce obalového průmyslu směřuje právě do potravinářství. I tentokráte budou mít odborní návštěvníci možnost shlédnout „živou“ balicí linku PACKAGING LIVE 2016, kde stroj pro kusové balení, který se nachází vždy na začátku linky, bude balit tentokráte ne mýdla, ale pekařský výrobek a to chlebovou pletýnku. Půjde v podstatě o zmenšenou továrnu – flowpack, roboty, tiskárny pro potisk různých materiálů, lepičku krabic, etiketovačku, ovinovačku, dynamickou lavici na testování stability palet, speciální plošinu a další technologie, které k lince neodmyslitelně patří. Současně bude probíhat i ochutnávka originálního pečiva a kávy v projektové kavárně.

Již tradičně také Veletrhy Brno vyhlašují soutěž o nejlepší exponáty ZLATÁ SALIMA u příležitosti konání mezinárodních potravinářských veletrhů a veletrhu obalů a tisku. Soutěž je určena pro exponáty, které jsou vystaveny na mezinárodních potravinářských veletrzích SALIMA/VINEX, MBK, INTECO a EmbaxPrint. Vítězné – oceněné exponáty, které vybere odborná hodnotitelská komise, budou návštěvníkům představeny již v průběhu veletrhů.

Více informací naleznete na www.salima.cz

 

Praha, 20. ledna 2016