Obchodní centrum Futurum Ostrava a OC Haná mají nového vlastníka

Společnost Star Capital Investments se stala novým vlastníkem obchodních center Futurum Ostrava a OC Haná. CBRE, světový lídr v oblasti komerčních realitních služeb, se podílela na těchto transakcích, kdy zastupovala zahraniční prodejce. CBRE zajišťuje také správu budovy a pronájem obchodních ploch Futurum Ostrava.

futurum ostravaObchodní centrum Futurum Ostrava, které je prvním obchodním centrem tohoto typu v Ostravě o velikosti 30 000 m2, nabízí své služby klientům již od května roku 2000. Společnost CBRE zajišťovala prodej budovy na základě požadavků prodejce a během transakce zastupovala oba původní majitele, zahraniční společnosti Pradera, Retail Asset Management Fund, a Bainbridge.

Kupující, kterým je investiční společnost Star Capital Investments, tak získal podíly obou předchozích vlastníků současně, což je pro další rozvoj obchodního centra přínosem. CBRE zároveň spolupracuje také s novým vlastníkem a aktuálně zajišťuje také správu obchodního centra a má exkluzivitu jako leasingový agent.

Obchodní centrum Haná v Olomouci o velikosti 9 400 m2 maloobchodních ploch bylo otevřeno v roce 2002 a v roce 2016 rozšířeno o retail park. Obchodní centrum zahrnuje 61 obchodních jednotek a 490 parkovacích míst. Společnost CBRE zajišťovala prodej budovy a zastupovala společnost Pradera. Kupujícím je společnost Star Capital Investments.

Josef Malíř, jednatel Star Capital Investments, říká:

„Futurum Ostrava a OC Haná jsou tradiční nákupní centra, která mají bezesporu své místo na ostravském a olomouckém maloobchodním trhu. Těšíme se na budoucí zvelebování nemovitostí a další zvyšování nákupního komfortu a rozsahu služeb pro návštěvníky center.“

Peter Wojtusiak, Associate Director Investment Properties společnosti CBRE, říká:

„Jsme potěšeni, že se CBRE úspěšně podílelo na prodeji obchodních center Haná a Futura Ostrava, ve kterém jsme zastupovali společnost Pradera. Akvizice těchto dvou obchodních center je pro společnost Star Capital Investments velmi výhodná především v současné době, kdy rostou obraty a návštěvnosti v regionálních obchodních centrech.“

Obchodní centrum Futurum Ostrava poskytuje, kromě hypermarketu Tesco a multikina Cinestar také obchody s módou, hračkami, sportem, parfémy, klenoty i obuví včetně elektroniky, mobilů či dárkového zboží. Obchodní centrum Haná pokrývá taktéž širokou nabídku jednotlivých segmentů a hlavními nájemci jsou například Takko, Sportisimo, Sparkys, Baťa nebo A3 Sport.

 

Zdroj: CBRE Group

Praha, 14. srpna 2017