Největší showroom laserů a CNC strojů ve střední Evropě slavnostně otevřen

Mezinárodní firma 4ISP po třech letech příprav slavnostně otevřela 6. září tohoto roku největší prodejní a předváděcí centrum EURAZIO na lasery a CNC stroje v Evropě. Ojedinělé centrum EURAZIO zákazníkům nabídne největší množství laserů a CNC strojů na jedné ploše připravených pro jejich předvedení a vyzkoušení vlastních materiálů a aplikací.

Expanzi firmy 4ISP zapříčinila nejenom propracovaná strategie ukázek práce na jednotlivých strojích, ale i návrhy řešení pro specifické provozy, zakázkové modifikace, implementace do výrobních linek nebo částečně robotická řešení. Slavnostní Opening navštívili zákazníci a zájemci o tento typ laserů.

Dopolední část byla věnována ukázkám práce strojů a zpracování materiálů. Odpolední částí provedla pak přední česká moderátorská dvojice Marek Eben a Tereza Kostková. Na závěr vystoupil Betr Bende& Band a CM Gromba. Pokud někdo nestihl navštívit slavnostní Opening EURAZIO, může zavítat na veletržní stánek v samostatné hale Y na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně, kde bude firma 4ISP své stroje vystavovat.

Společnost 4ISP již více, než osm let dodává nejenom na Český trh CNC stroje. Cena těchto zařízení se velmi často pohybuje v řádech milionů až desítek milionů korun. Při této výši investice je málokterý zákazník uspokojen obrázkem v katalogu či tabulkou s technickými parametry. Potřebuje stroj vidět. Potřebuje si otestovat svůj výrobní proces s vlastním materiálem přímo na daném stroji, uvádí Petr Tůma, jednatel společnosti 4ISP.

Pro poskytování podobných služeb jsme v minulých letech postrádali dostatečně kvalitní zázemí. Tento nedostatek nám pomůže odstranit právě EURAZIO centrum v Modleticích u Prahy, kde na ploše více než 5000 metrů čtverečních budeme mít trvale k dispozici cca 80 strojů nejrůznějších typů. O spokojenost zákazníků se bude starat dnes již téměř padesátka našich zaměstnanců. EURAZIO center kromě předvádění strojů poskytuje našim technikům i zázemí pro zakázkové úpravy strojů, kvalitní poskytování servisu či harmonizaci dovozových strojů s našimi bezpečnostními normami.

Pro zákazníky, jejichž aplikace vyžaduje delší přítomnost je připravena i malá ubytovací sekce. Jak si dovedete představit, investice do celého projektu byla extrémní a přesáhla částku 10 mil. Eur. Přesto, a to vzhledem ke složitosti procesů, nebyla v rámci tohoto projektu využita evropská dotace, dodává Petr Tůma.

Nové centrum EURAZIO nabídne svoz zákazníků z letiště Praha anebo Hlavního nádraží. EURAZIO nabídne komplexní celodenní testování strojů i zrychlené 2–3 hodinové. Umožní zákazníkovi vyzkoušet vlastní materiály i aplikace. Pro zájemce nabídne jako službu doplňková školení obsluhy strojů nebo bezplatné telefonické konzultace obsluhy stroje či standardní i prodloužené záruční doby, On-site servis i NBD servisní smlouvu.

V EURAZIO budou k vidění základní typy vláknových řezacích laserů na řezání kovů (dodání do 1–3 týdnů), což na jiných místech může vidět zákazník v Evropě zcela ojediněle. EURAZIO nabídne možnost vyzkoušet si vlastní materiály na jedinečných strojích, jako kombinovaných strojích pro trubkové a plošné řezání kovu, trubkových řezacích strojích pro velmi malé i velmi velké průměry kovových materiálů, značkovacích laserech s automatickými podavači pro velkokapacitní výrobu, značkovacích laserech pro velkoformátová značení.  Škála strojů bude široká, od strojů pro školy a hobby použití až po stroje pro průmyslovou výrobu.

V EURAZIO bude k vidění dále:

4 – 7 typů vláknových laserů na řezání kovů

6 – 10 typů značkovacích a popisovacích laserů

1-2 ohraňovací lisy

1-2 brusky

6 – 10 CO2 laserů

6 – 10 frézek

Filtrační a chladící jednotky, kompresory doplňková zařízení a příslušenství k řezacím a obráběcím strojům. Prodejní sklad CNC komponent a tyčového materiálu. Doplňkově bezpečnostní kamery.

 

Zdroj: 4ISP

Praha, 10. září 2018