Mezinárodní firma 4ISP otevřela dvě pobočky v Německu

Klíčový plán vzestupu mezinárodní firmy 4ISP na německy mluvících trzích se vydařil. Výhradní distributor vláknových řezacích laserů HSG pro Německo a prodejce pro Holandsko firma 4ISP je od podzimu loňského roku vlastníkem dceřiné německé firmy 4ISP GmbH se dvěma pobočkami u Mnichova a u Düsseldorfu se sídlem V Lupburgu.

Firma se otevřením dvou poboček s vlastními showroomy v Německu od ledna tohoto roku rozjela naplno, a to včetně technického zázemí a obchodního teamu. Její předpokládaný obrat by již v prvním roce měl dosáhnout 2,92 milionů Eur. Klíčovým sortimentem pro německy hovořící trh jsou vláknové lasery HSG, holandské značkovací a řezací CO2 lasery BRM a nejvyšší řady značících laserů a frézky Relicut.

Celkový obrat firmy v roce 2017 přesáhl 4,5 oproti 2,3 milionům Eur v roce 2016. Navýšení obratu ale rozhodně není největším úspěchem firmy. Mezi největší mezníky loňského roku patřil společný projekt 4ISP s americkou firmou Autodesk, jeho následná prezentace v samostatném pavilonu na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně a společný vstup na čínský trh.

Dále pak položení základního kamene největšího show roomu ve střední Evropě EURAZIO v Modleticích u Prahy nebo první celoevropské setkání prodejců HSG vláknových laserů. Toho se zúčastnili zástupci prodejců z Itálie, Španělska operujícího v Portugalsku a Francii, Maďarska, Holandska, Polska, Německa a České republiky.

„Naše společnost 4ISP má za sebou velmi úspěšný rok. Pozitivně se dá kromě úspěchů na německy mluvících trzích hodnotit také vstup na rusky hovořící trh, konkrétně Ukrajinu a pobaltské státy. Pro rok 2018 předpokládáme menší přesah prodejů mimo již zavedené státy, ale primárně se budeme orientovat na kvalitu již rozjetých trhů. V současné době jsou pro nás nejdůležitější rovněž vnitřní pravidla, marketing a jednotná komunikace všech prodejců. Jelikož růst znamená změny zejména ve vnitřní struktuře firmy,“ uvádí Carl Fruth, jednatel společnosti 4ISP.

„Světově známá značka laserů HSG je i v Evropě čím dál více populární, a proto je nutné dbát na její kvalitu propagace. Z toho důvodu jsme v prosinci 2017 svolali první celoevropské setkání prodejců HSG vláknových laserů. Výměna informací, zkušeností, a hlavně seznámení se bylo přínosné pro všechny. Našim zákazníkům můžeme slíbit, že v letošním roce tyto stroje potkají na mnoha veletrzích v řadě evropských států. Firma 4ISP stroje ze svého sortimentu představí v Nizozemí, 2x Polsku, 2x Německu, na Slovensku, 3x v Čechách a Lotyšsku. Předpoklad obratu 4ISP pro rok 2018 se pohybuje kolem hodnoty 7,5 mi.l Eur,“ dodává Carl Fruth.

Od roku 2016 avizuje firma 4ISP otevření největšího prodejního a předváděcího centra EURAZIO na lasery a CNC stroje v Evropě. Současný pohled na stavební pozemek skýtá již kompletní konstrukci budovy a stavební firma předpokládá její úplné dokončení do konce prvního pololetí roku 2018. Slavnostní otevření proběhne v létě 2018, provizorní provoz předváděcího centra bude zahájen od dubna tohoto roku.

Největší předností firmy 4ISP je zákaznicky orientovaný servis. Firma svým zákazníkům řádně ukazuje stroje, a to ve vícero variantách a dopřává jim dostatečný čas si produkci v showroomu či na zapůjčených strojích vyzkoušet. Poté nabízí následný servis. Na základě této zkušenosti vznikl i nápad na rozsáhlý projekt EURAZIO. Zákazníci zde naleznou více než padesát typů CNC průmyslových laserů, frézek a dalších strojů. 4ISP v něm nabídne možnost vyzkoušet si vlastní materiály na konkrétních strojích, aby s výběrem vhodného stroje co nejlépe uspokojili potřeby zákazníka. Těmi jsou malé kovovýroby i velké průmyslové podniky.

 

Zdroj: Společnost 4ISP

Praha, 24. března 2018