Metaxa v retailu rozvíjí značku, Dago pro ni připravilo vystavení v Globusech

Značka řeckých destilátů Metaxa přišla s vystavením v prodejnách Globus. Vedle podpory prodeje se zaměřuje na budování značky. Letošní rok je k tomu dobrá příležitost, neboť Metaxa prochází změnou vizuální identity. Společnost Dago připravila vystavení, které pomocí záře speciálního 70m LED systému přitahuje zákazníky již z dálky.

Vystavení Metaxy, značky ze stáje Rémy Cointreau, se vyznačuje důrazem na osvětlení v modré a bílé barvě. „Od žluté barvy se Metaxa posouvá k modrobílé kombinaci. Vystavení bylo skvělou příležitostí přispět touto změnou k budování image také pomocí přímého kontaktu se zákazníkem jako jedním z důležitých touchpointů se značkou,“ říká Lenka Adámková, Brand Manager Metaxa v Rémy Cointreau. Inspirací v přístupu ke kategorii byl 3D origami jelen Jägermeister patřící také pod Rémy Cointreau, který loni vyhrál řadu českých cen POPAI Awards včetně té hlavní a minulý týden byl v evropských POPAI Awards v Paříži nominovaný na vítěze v silné kategorii nápojů.

Vystavení nabízí nakupujícím 3 varianty produktu. „Pracujeme více s prémiovostí a sjednocujeme portfolio. Nejrozšířenější je 5hvězdičková varianta, ale dáváme prostor k objevení 7 a 12hvězdičkové, které mohou spotřebitele v mnohém překvapit,“ vysvětluje Lenka Adámková.

Metaxa je synonymem slunce a Řecka. V zadání byl proto kladen velký důraz na práci se světlem. Tradici s designem se podařilo propojit také pomocí 70 metrů LED osvětlení. „Spolu s podtištěným plexisklem vytvářejícím 3D efekt a lakovanými prvky byl použit i potištěný koberec místo běžné podlahové samolepky. Tím jsme podtrhli klientem žádaný a se značkou souznějící prémiový dojem,“ popisuje Miroslav Obrátil, projektový manažer DAGO.

Kromě dvoupaletového vystavení bylo vytvořeno také jednopaletové, aby bylo možné uspokojit všechny prodejny Globusu. Jeden dvoupaletový exemplář byl určen také pro bratislavskou prodejnu Metro.

 

Zdroj: DAGO

Praha, 12. dubna 2018