Každá koruna věnovaná nemocným dětem má smysl.

Od pondělí 6. listopadu do neděle 19. listopadu probíhá celorepubliková sbírka Srdce dětem. Během ní mohou lidé ve všech prodejnách Lidl přispívat rodinám pečujícím o těžce nemocné děti. Přispět lze i jednoduše online. 

Vybrané peníze rozděluje obecně prospěšná společnost Život dětem rodinám s těžce nemocnými dětmi. Nevěnuje jim však hotové peníze, ale pořizuje za ně konkrétní zdravotnický materiál, pomůcky nebo léčebné a rehabilitační pobyty. Díky sbírce je jednou z mála organizací, která je schopna pomáhat po celý rok.

Do sbírky se lze zapojit libovolnou částkou v jakékoliv prodejně Lidl. Za 30 Kč získáte samolepku ve tvaru srdce, které můžete nalepit na tablo ve výlohách prodejny a symbolicky jej tak věnovat nemocným dětem. Nově je možné pomoci i online na app.srdcedetem.cz nebo prostřednictvím facebook.com/lidlcesko.

Sbírka probíhá v prodejnách Lidl již posedmé. Za tu dobu přinesla více než 76 milionů korun a pomohla zlepšit život více než 1 600  rodinám.

Komu sbírka pomáhá? Dětem potýkajícím se s dětskou mozkovou obrnou, onkologickým onemocněním, cystickou fibrózou, mukopolysacharidózou, nemocí motýlích křídel, autismem, spinální svalovou atrofií a dystrofií či různými kombinovanými onemocněními.

 

Zdroj: Lidl

Praha, 8. listopadu 2017