Holba navýšila prodej piva

Zatímco prodej piva u nás stagnuje, Holbě se daří. Poptávka po Ryzím pivu z hor roste a prodává se ho více. Za prvních 5 měsíců pivovar úspěšně navýšil prodeje piva sudech i v lahvích. Do května prodal 123 800 hl piva, což potvrzuje meziroční nárůst na 105 procent.

Výrazně roste odbyt i v těchto dnech, kdy s nástupem teplého počasí zaznamenává rekordy. Denně opustí brány pivovaru více než 2000 hl a to je více než dvojnásobek ročního průměru. „U nás v Jeseníkách je už do května celkem teplo a to láká vyrazit do hor. Zatím turisté přijíždějí většinou o víkendech, ale i to je na výtočích znát.  Kapacitně stačíme rostoucí poptávku plynule vykrývat,“ říká ředitel pivovaru Vladimír Zíka.

Výroba teď v Holbě běží na 3 směny, kapacita ležáckých sklepů je plná a posiluje distribuce i servis. Letní počasí plní zahrádky a provozovatelé restaurací ve výletních místech prodávají až několikanásobně piva více.

Holba se těší zvýšené poptávce už od počátku roku. Na úspěchu se podílí zejména jedenáctka Šerák a hned za ním Horská desítka, kterou následuje Holba Premium a ležák Keprník. K nim se přidávají typicky zahrádková piva – vítěz soutěží Holba Kvasničák a ochucená Holba s Horskými bylinami.

Zatímco loni například Horské 10 se v květnu prodalo 2000 hl, letos to bylo třikrát více.   Výrazně posílil i Šerák a Holba Horské byliny v plechovkách a oblibě se těší také ležák Keprník, který od jara naplnil čtvrt milionu půllitrů. Letos za prvních pět měsíců Holba prodala více piva v sudech i v lahvích. To, že umí přitáhnout „na jedno“ dokládá více než 65 000 vypitých hektolitrů čepovaného piva.

V meziročním srovnání je to 102 procent a to je úspěch. Posílil také prodej lahvového. Do konce května lahve naplnilo 47 700 hl Holby, tj. meziročně o pětinu více. Holba je ceněná díky své osobité charakteristice a vysoké pitelnosti. Je doma v Jeseníkách, kde se vaří z horské vody z podzemních pramenů, které má pivovar ev svém areálu.

Na surovinách si pivovarníci zakládají stejně jako na tradiční receptuře. Proto do Holby putuje chmel prvotřídní kvality z Tršické oblasti a slad z nejstarší sladovny v Zábřehu na Moravě.

 

Zdroj: Pivovar HOLBA

Praha, 21. června 2018