Hamé kupuje největšího českého výrobce zmrazené zeleniny

Skupina Hamé uskutečnila akvizici společnosti  AGRIMEX Vestec a.s., největšího českého výrobce zmrazené zeleniny, zeleninových směsí, ovoce a dalších mražených surovin.

„Akvizice společnosti AGRIMEX pro nás znamená velkou věc. V několika našich segmentech jsme v tuzemsku jedničky na trhu. Koupí této progresivní české potravinářské firmy vstupujeme do zcela nové kategorie mražených potravin, která zcela přirozeně doplní naše dosavadní portfolio sterilované zeleniny, v němž jsme největším hráčem v Česku. Otevře se nám tím i nový distribuční kanál,“ řekl k této koupi generální ředitel skupiny Hamé Martin Štrupl. „Výroba AGRIMEXU je velmi moderní a automatizovaná, navíc odebírá suroviny od lokálních českých zemědělců, což je výhoda,“ dodal Martin Štrupl.

Výrobní závod AGRIMEXU v Panenských Břežanech, který leží u úrodných pěstitelských oblastí Litoměřicka a Polabí necelých 10 km od severu Prahy, se tak stává v pořadí osmým výrobním závodem Hamé v Česku.

„Dlouho jsme zvažovali, co s firmou dále. Přeci jen jsme ji založili již před více než 20 lety a cítili jsme, že jsme ji dotáhli tak daleko, jak to jen šlo, a že společnost nyní potřebuje nový impuls. Spojení AGRIMEXU a Hamé dává strategický smysl a je oboustranně výhodné. Hamé jako renomovaná česká firma má to správné know how a dostatečné zdroje na to, aby se díky tomuto propojení mohl AGRIMEX  i nadále rozvíjet. A jako společnost se silnou pozicí na středoevropských trzích bude Hamé určitě schopné dostat výrobky AGRIMEXU k novým zákazníkům a na nové trhy i v zahraničí,“ říká dosavadní majitel Ryszard Nemoudry.

AGRIMEX byl založen v roce 1995, v současnosti má téměř 70 pracovníků. Za rok 2016 dosáhly jeho tržby 260 mil. Kč.Společnost bude plně včleněna do skupiny Hamé, která je součástí skupiny Orkla, od 1. prosince 2017.

Obě strany se dohodly, že nebudou zveřejňovat kupní cenu.

 

Zdroj: Hamé s.r.o.

Praha, 21. listopadu 2017