Globus spustil aplikaci Scan&Go v mobilu

Známou službu Globusu pro moderní samoobslužné nakupování Scan&Go doplnila mobilní aplikace Scan&Go v mobilu. Nabízí alternativu k unikátním skenerům, které si zákazníci v uplynulých měsících přirozeně oblíbili kvůli usnadnění a zrychlení svých nákupů.

Globus aplikace ScanGo v mobiluMobilní aplikace Scan&Go je nyní k dispozici pilotně v Praze Čakovicích, kde lze využít bezplatně WI-FI, aby zákazníci ušetřili při nakupování s aplikací svá data. Scan&Go v mobilu je dalším krokem hypermarketů Globus, který jde naproti stylu snadného a rychlého nakupování.

Nákup rovnou do tašky Scan&Go v datech a číslech:

  • 2013 První systém Scan&Go zaveden v Globusu v Čakovicích.
  • 2015 pak byl vybaven skenery hypermarket v Praze na Zličíně a v Brně
  • 2016 Scan&Go ve všech 15 hypermarketech: 1 600 skenerů a 81 pokladen
  • 2017 mobilní aplikace Scan&Go v Globusu v Čakovicích

Vzít nákupní košík, skener nebo telefon s aplikací Scan&Go (pilotně v Praze Čakovicích) do ruky a mít po celou dobu nákup pod kontrolou. Díky průběžnému načítání kódů totiž máte přehled, kolik nákup stojí. Navíc přijít k pokladně s již načtenými položkami a bez vykládání zboží na pás okamžitě zaplatit. Celý nákup je velmi jednoduchý díky intuitivnímu ovládání skenerů, mobilní aplikace i pokladen. Nákup lze tak udělat rychleji a pohodlně.

Půl roku poté, co Globus pokryl všechny své hypermarkety technologií snadného nakupování Scan&Go, poskytne v Praze Čakovicích, kde byla technologie jako první zavedena, i mobilní aplikaci Scan&Go v mobilu. Znamená to, že zákazníci mohou místo skenerů pro načítání kódů použít vlastní chytrý telefon.

Jde prakticky o rozšíření oblíbené služby. Celkem máme v hypermarketech k dispozici 1 600 skenerů, nicméně se v nákupních špičkách například před státními svátky stává, že jsou i přes tento velký počet rozebrány. Nejen proto, ale i kvůli dalšímu rozvoji moderních služeb, přicházíme s možností využít mobilní aplikaci,“ říká Pavla Hobíková, mluvčí hypermarketu Globus.

Naznačuje tak, že styl nákupu „rovnou do tašky“ bez vykládání nákupu na pás, si získal své stálé příznivce. Naskenovat si sám čárové kódy zboží, ukládat nákup rovnou do tašky a při odchodu jen přiložit skener k tomu určené pokladně a zaplatit, je pro zákazníky nejen časovou úlevou, ale i určitou svobodou při nákupu. Potrženo a sečteno – rychlý a snadný styl nakupování činí v Globusu přibližně dvacet procent z prodeje.

Globus: využijte k nákupu naší WI-FI

Mobilní aplikace je k dispozici zdarma ke stažení pro operační systémy Android na Google (https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.globus.app.scango) a pro iPhone na App Store. K nákupu pomocí mobilní aplikace je stejně jako u skenerů, potřeba zákaznická karta Globus Bonus, kterou je v tomto případě však potřeba načíst pouze jednou na začátku. Poté si již aplikace kartu pamatuje a není potřeba ji znovu načítat. Dalším krokem Globusu, kterým jde zákazníkům naproti, je poskytnutí jeho připojení k internetu. „V souvislosti s použitím aplikace doporučujeme zákazníkům v pražském hypermarketu v Čakovicích naši free WI-FI síť, aby si neplýtvali při nákupu vlastní data,“ radí Pavla Hobíková s tím, že další vývoj aplikace a její rozšíření plánuje Globus v dohledné budoucnosti.

Pomáhat budou i hostesky

Na začátku spuštění aplikace budou v Globusu v Čakovicích pro zákazníky k dispozici hostesky, které zákazníkům poradí i pomohou se stažením aplikace i jejím používáním. „Stejně jako samotné skenery je aplikace sestavena jednoduše a intuitivně. Předpokládáme, že skenování nákupu mobilem bude záležitostí spíše expresních nákupů, jelikož pro velké nákupy je pořád komfortnější skener Scan&Go, který lze pohodlně odložit do stojanu na nákupním koši,“ říká Pavla Hobíková.

Postup jak s aplikací Scan&Go v mobilu:

  1. Stáhnout aplikaci (iPhone, Android)
  2. Načíst kartu Globus Bonus (jen jednou, aplikace v mobilu si ji pak už při dalších nákupech pamatuje)
  3. Načíst QR kód Scan&Go, který je k dispozici jak u vstupu na nákupní plochu, tak i po vnitřních plochách v hypermarketu (s mobilem lze tak zahájit nákup kdykoliv, aniž by se zákazník musel vracet pro skener a QR kód ke vstupu na nákupní plochu)
  4. Skenovat čárové kódy, nákup ideálně ukládat rovnou do tašky
  5. U pokladny naskenovat kód pro ukončení nákupu a zaplatit

Zdroj: Globus

Praha, 13. dubna 2017