Globus na Zličíně spustil SCAN&GO

Projekt SCAN&GO hypermarketu Globus v Čakovicích dal zelenou spuštění v dalším obchodě – na Zličíně. Od 8. června tak zákazníci mohou šetřit při nákupech čas i tam.  Prostřednictvím SCAN&GO v Čakovicích je zaplaceno každý týden 4 200 nákupů a službu využívá téměř 23 tisíc zákazníků.

Po dvou letech fungování nakupovací služby SCAN&GO ve svém hypermarketu v Čakovicích spouští Globus službu v těchto dnech i na Zličíně. Pro zákazníky je na Zličíně připraveno celkem 160 ručních skenerů s šesti pokladnami.

Pět z nich přijímá platby kartami a šestá nabízí i možnost úhrady nákupu v hotovosti. Dle předpokladů ušetří tato služba čas až tisícovkám lidí, a to zejména při větších nákupech.

Zákazníci jsou se službou SCAN&GO spokojení a využívají ji opakovaně. Proto očekáváme stejně pozitivní přijetí a zájem zákazníků i na Zličíně,“ říká Pavla Hobíková, mluvčí hypermarketů Globus.

Většímu počtu nákupů se skenerem přispěla též nedávná novinka, totiž že k jeho používání není potřebná separátní registrace. Službu nyní mohou využívat zákazníci věrnostní karty Globus Bonus bez rozdílu.

Za dva roky si našel téměř 23 tisíc uživatelů, kteří jeho pokladnami prošli celkem s 314 tisíci nákupy. „V současnosti zákazníci nakoupí díky  SCAN&GO v Čakovicích 4200 krát týdně a na prodejích se tak v tomto hypermarketu podílí z 16 procent,“ vysvětluje Pavla Hobíková, mluvčí hypermarketů Globus.

Detailněji o SCAN&GO

Program SCAN&GO je bezplatná služba samoobslužného nakupování, díky které zákazník nemusí čekat u pokladny, ani vykládat zboží na pokladní pás.

Na začátku nákupu si zákazník s použitím své zákaznické karty vyzvedne u vstupu na prodejní plochu mobilní ruční skener. Zboží skenuje už při vkládání do vozíku a celkovou hodnotu svého nákupu má po celou dobu stále pod kontrolou.

Na závěr zboží zaplatí u vyhrazených pokladen SCAN&GO. Dobu nákupu tak zkrátí o čas ve frontě a čas strávený vykládáním zboží na pokladní pás.

 

 

Zdroj: Globus

Praha, 10.června 2015