German Design Award: Wanzl vyhrává tři ceny

Funkčnost, estetika, emoce, pokud toto vše dokonale pasuje, je design produktu excelentní. Přesně takovou souhrou se pyšní plastový nákupní vozík Salsa a systémový regál pure tech. Oba produkty pocházejí z dílny Wanzl a byly vytvořeny v Leipheimu experty z různých disciplín.

Za mimořádný design produktu získaly v rámci German Design Award titul „Winner 2018“ v kategorii Excellent Product Design. Ocenění Special Mention v kategorii Excellent Communications Design za interiér prodejny Klaas + Kock v Rheine je třetí cenou, kterou Wanzl letos získává.

German Design Award je prestižní mezinárodní cena pro jedinečné designové trendy, kterou uděluje Německá rada pro design (German Design Council). „Tři ceny za dva produkty a jeden projekt na vybavení prodejny, tím se Wanzl dostává na špičku v oblasti designu a konstrukce,“ říká Jürgen Frank, ředitel marketingu a produktového managementu společnosti Wanzl. Udílení cen German Design Award se uskuteční 9. února 2018 ve Frankfurtu.

Salsa: German Design Award Winner

Nová generace plastových nákupních vozíků nese inspirující název Salsa: se svým svěžím designem a excelentním jízdním komfortem přináší vozík do mezinárodního maloobchodu nový rytmus. Vozík Salsa s objemem 150 litrů dobývá celý svět. Varianta s 95 litry pro malé, rychlé nákupy, jednotlivce, prodejny v centrech a samoobsluhy byla uvedena na trh v roce 2017.

Vítězství přinesla nápadně nová koncepce designu s vysokou mírou rozpoznatelnosti: má jedinečnou energii, struktura nákupního koše se mění, opakuje se, vytváří chaotickou síť a proplétá se, jako by to byl živý organismus. Salsa odpovídá na aktuální megatrendy jako neoekologie a individualizace a vizuálně komunikuje svou hnízdovou strukturou koše. Podoba pochází z výrobně řízené, geometrické drátěné struktury nákupních vozíků a vznikla prostřednictvím výrobního postupu vstřikování plastů. Výsledkem je záměrně chaotický vzor koše a nezaměnitelný vzhled.

pure tech: German Design Award Winner

S regálovým systémem pure tech představuje společnost Wanzl základní inovaci ve vybavení obchodů. pure tech sází na estetický design, novým a charakteristickým prvkem je velmi štíhlý, téměř neviditelný sloupek. Série je koncipována jako designová skládačka s nespočetným množstvím systémových modulů a nabízí všechny přednosti drátěného regálu s obrovskou nosností v cenové třídě plechových regálů.

Montáž a demontáž probíhá jednoduše, rychle a bez nářadí, což šetří čas a snižuje náklady. Podstatou je inovativní nacvakávací systém, díky němuž lze drátěné police v okamžiku zavěsit nebo převěsit, přesto jsou však bezpečně spojené s konzolou.

Interiér prodejny Klaas + Kock: German Design Award Special Mention

Kompletní design interiéru prodejny Klaas + Kock v Rheine pochází z dílny Wanzl. Dynamika vnější architektury byla důsledně přenesena do vnitřních prostor a na prodejní ploše je esteticky dotvářena systémy wire tech, EuroShelf, Vitable a YourTable.

Prodejnu charakterizuje halová konstrukce s obrovskými prosklenými výklady a stropem vysokým 12,5 metru. Kompletní trasy pro nakupující jsou jasně strukturované a poskytují dostatečně velký prostor. Tato koncepce získala cenu Special Mention v kategorii Excellent Communications Design.

German Design Award 2018 | Rada pro design

German Design Award je prestižní mezinárodní cena Rady pro design. Cílem jsou jedinečné designové trendy, které určují směr vývoje v oblasti designu v Německu. Rada pro design byla založena v roce 1953 z iniciativy Německého spolkového sněmu a podporuje hospodářství zaměřením na hodnoty značky z hlediska designu. Pouze produkty a projekty na nejvyšší tvůrčí úrovni se dostávají do dvoudenního finále odehrávajícího se pod taktovkou renomované mezinárodní poroty.

 

Zdroj: Wanzl Metallwarenfabrik GmbH

Praha, 11. ledna 2018