Ferrero Group mění strukturu vedení

Ferrero Group se rozhodla provést změny ve struktuře vedení a nastavit nový systém řízení společnosti, aby posílila svou globální pozici v segmentu čokolády a balených cukrovinek a zároveň zrychlila tempo růstu.

Giovanni Ferrero, podnikatel a CEO společnosti Ferrero Group, nastoupí k 1. září 2017 na pozici Executive Chairman. Bude řídit celou skupinu, zaměří se na dlouhodobé firemní strategie, nové obchodní směry a inovace, přičemž veškeré další postupy budou v souladu s hlavními hodnotami společnosti Ferrero.

Giovanni Ferrero bude definovat a hledat nové cesty, které povedou k posílení růstu a ke globalizaci Ferrero Group, zároveň se však i nadále hodlá věnovat strategickému řízení a vedení výborů společnosti Ferrero.

Pro zajištění úspěšného dosahování obchodních cílů skupiny se rozhodl Giovanni Ferrero jmenovat na pozici CEO jednoho z manažerů, pana Lapa Civilettiho. Nový CEO bude řídit veškeré aktivity zaměřené na krátkodobé a střednědobé výsledky. Lapo Civiletti, jenž je vysoce ceněným lídrem společnosti a má za sebou řadu vynikajících úspěchů, do funkce nastoupí též 1. září letošního roku.

Jsem přesvědčen, že Lapo Civiletti zajistí kontinuitu při dosahování obchodních cílů a účinně jejich prostřednictvím podpoří růst společnosti. Je to skvělý vizionář, má obchodního ducha, schopnost efektivního řízení úkolů a zároveň ctí hlavní hodnoty společnosti Ferrero,“ řekl ke jmenování nového CEO budoucí Executive Chairman Giovanni Ferrero.

Sám Lapo Civiletti ke svému jmenování dodal: „Toto je významný okamžik pro celou skupinu a jsme připraveni využít nových příležitostí, které se naší společnosti naskytnou. Jsem naprosto odhodlaný následovat strategický směr, který nastavil Giovanni Ferrero, se kterým budeme nadále kooperovat. Rozvíjet jej budeme společně s talentovanými vedoucími jednotlivých týmu i se všemi ostatními kolegy ze společnosti Ferrero po celém světě.

Skupina se zavázala, že bude investovat do svých zaměstnanců, a chce posílit talent, vůdčí schopnosti a osobní kvality manažerů. Nový systém řízení také umožní společnosti Ferrero neustále rozvíjet svou budoucí činnost a posílit postavení na světových trzích.

V důsledku změny řízení dochází k následujícím dílčím změnám na úrovni vedoucích týmů:

Pozici Executive Chairman budou přímo odpovědní:

  • Lapo Civiletti jako CEO
  • Ambassador Francesco Paolo Fulci jako Head of the Institutional Affairs
  • Briano Olivares jako Head of Strategic R&D
  • Aldo Uva jako Head of the Open Innovation
  • Marco Borghesi jako Chief Strategy Officer

Kromě toho Executive Chairman připraví směrnice pro jednotlivé výbory Ferrero Group: Group Leadership Team, Audit, Advisory, Product, Appointment and Remuneration Committee, Business Innovation a Operations.

Pozici CEO budou přímo odpovědní:

  • Giuseppe Addezio jako Chief Human Resources and Organization Officer
  • Patrick Baubry jako Sales Business Development
  • Marco Capurso jako Chief Business Officer Area Emerging (China, India, MEA, Asia Pacific)
  • Lapo Civiletti jako Chief Business Officer Area Europe
  • Giuseppe D’Angelo jako Chief Business Officer Area International (UK, North, Central and South America, CIS and An-countries)
  • Jorge de Moragas jako Chief Financial Officer
  • Michele Ferro jako Chief Industrial and Supply Officer
  • Fabrizio Minneci jako Chief Legal Officer
  • Briano Olivares jako Chief Global Brand Officer
  • Aldo Uva jako Chief Operating Officer Strategic Business Units

Jsem si jistý, že nový systém řízení podpoří růst společnosti a zároveň se nám podaří zůstat věrni našim kořenům a hodnotám. Jedním ze zásadních kroků bude zkombinovat dohromady to nejlepší – osobitý způsob podnikání, dokonalé manažerské schopnosti a kvality všech našich zaměstnanců,“ uzavírá Giovanni Ferrero.

 

Zdroj: Ferrero

Praha, 1. dubna 2017